Terme’ye Fen Lisesi Müjdesi

Terme’ye Fen Lisesi Müjdesi
2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında önemli eğitim yatırımları ile dikkat çeken Terme İlçesi, bölge lideri olma yolunda ilerliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Kul,  Fen Lisesinin onaylandığı müjdesini verdi.

Terme İlçesi’nin bölgenin eğitim üssü olacağını vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bu anlamda gerekli tüm altyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrası ilçede Fen Lisesinin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceğini müjdeleyen Kul, “Eğitim alanında yürüttüğümüz çalışmalar Fen Lisesi ile birlikte daha da geniş yelpazede ivme kazanacaktır.” dedi.

Arazisi kendisi tarafından bağışlanan 40.000 m2 alana kurulan eğitim kompleksinin bölgenin gelişimine de büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Kul,“ 12.500 metrekare kapalı alana sahip okulda 480 öğrenci yatılı okuyacak. Okul içerisinde yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimleri de yer alacak” ifadelerini kullandı.

İlçenin Kozluk Mahallesinde OMV Samsun Elektrik tarafından yapılan ve 15.000.000 TL. ye mal olan İnşaat çalışmalarına  2013 yılı ağustos ayı başlanmış ve  çalışmalar 2015 yılı başlarında tamamlanmıştı. Başkan Kul, müjdeli haberi açıklarken, “Terme ilçemiz her alanda olduğu gibi eğitimde de Samsun’un yıldızı olacaktır. Terme’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişimi için dün olduğu gibi bu gün ve yarın da her türlü emeği ve mesaiyi harcamaya hazırız.” dedi.

Bölgemizin Gelişmesine Katkı Sağlayacak

Eğitim kurumlarının toplumun geleceğini inşa eden bir tabloyu ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kul, "Bilgiyi taşıyan ve nesillerini bu bilgiyle yoğurup yetişmiş insan gücüne sahip olan toplumlar en iyi noktadalardır. Bölgemize yapılacak olan eğitim kompleksi ile çocuklarımız iyi şartlarda eğitim alacaklar ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacaklar. Başta Omv Samsun Elektrik şirketi olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.