Terme’nin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı

Terme’nin Ulaşım Sorunu Masaya Yatırıldı
Terme’nin ulaşım ve toplum taşıma sorunları masaya yatırıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Samsun Ulaşım Ana Planı doğrultusunda Terme Belediyesinde yapılan toplantıda Terme’nin ulaşım ve toplum taşıma sorunları masaya yatırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından başlatılan Samsun’un Ulaşım Ana Planı çalışmaları doğrultusunda Terme Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı. En son 2002 yılında hazırlanan Samsun Büyük Şehir Belediyesi Ana Ulaşım Planı aradan geçen 13 yılın ardından ve belediye sınırlarının bütün ilçeleri kapsaması bakımından yenileniyor.

Yenilenen “Ana Ulaşım Planı” çerçevesinde Terme Belediyesinde yapılan toplantıda Terme’nin ulaşım sorunları masaya yatırıldı ve ileriye dönük planlamalar yapıldı. İlçenin durak alanları, güzergahlar, araçlar ve diğer bir çok alanda ulaşıma dair sorunlarının konuşulduğu toplantıda Termelilerin daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması için yapılması gerekenler planlandı.

SAMULAŞ ve UKOME yetkilileri yapılan toplantıda Terme Belediyesi ve ulaştırma alanındaki diğer iştiraklerden görüş aldı.

Geniş bir katılımla yapılan toplantıya, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,  Terme Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Toker, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, UKOME Şube Müdürü Taner Tolgay, Samsun Esnaf ve Santkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Ticari Araç Ruhsat Şube Müdürü Orhan Tosun, Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, Samsun Büyükşehir Otobüs İşletme Şube Müdürü Veysel Yılmaz, Şehir Plancısı Sevdanur Akdoğan, İnşaat Yüksek Mühendisi Hande Yıldırım, Sakarlı Kooperatif Başkanı Mithat Yüksel, Evci Kooperatif Başkanı Yüksel Bülbül, Kozluk Kooperatif Başkanı Mustafa Yamaç, Yalı Mahallesi Kooperatif Başkanı Yüksel Yılmaz ve Terme Otobüsçüler Kooperatif Başkanı Oktay Güllükaya katıldı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Termeli vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir toplu taşıma ağına kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu alanda Büyükşehir Belediyemizce başlatılan Samsun Ulaşım Ana Planı doğrultusunda Terme’de yapılması gerekenleri planladık. Bu konuda vatandaşlarımızın en çok sıkıntı yaşadığı alanlar konusunda gerekli bilgilendirmeyi SAMULAŞ ve UKOME’ye yaptık. Yapılacak olan değişimlerle birlikle Terme’nin gelecekte daha modern ve daha güvenli bir toplu taşıma ağına kavuşacağını hep birlikte göreceğiz.” Şeklinde konuştu.

Terme ilçesinde ulaşım alanında yapılacak yeni değişikler Samsun Ulaşım Ana Planı çerçevesinde hizmete girecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum