Terme’nin içme suyu sorunu çözülüyor

Terme’nin içme suyu sorunu çözülüyor

 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede yaşanan su sıkıntısı sorununun giderilmesi için Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yoğun çalışmaların yapıldığını belirterek “Allah’ın izniyle Terme’mizde su problemini tarihe gömeceğiz” dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul son dönemde sık sık su kesintisi yaşanan Terme ilçesi’nde sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun, kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gidermeye yönelik tüm adımların atıldığını söyledi.

MEVSİMSEL SORUN YAŞANIYOR

Mevcut su sorununun mevsimsel şartlara bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeni ile oluştuğuna dikkati çeken Başkan Kul, yeni su kaynağı temin çalışmaları ve eski keson kuyularda yapılan düzenlemeler ile bu sorunların tamamen ortadan kalkacağını açıkladı.

YENİ SU KAYNAKLARI DAHİL EDİLİYOR

Başkan Kul, İlçenin Köybucağı mahallesi’nde 2 adet sondaj çalışması ile saniyede 35 litre su kaynağının sisteme dahil edileceğini belirterek, “ SASKİ tarafından yapılan çalışmalar ile güzel su temin edildi. Bu suların hatları döşenecek, pompaları konulacak ve sisteme dahil edilecek. Bu çalışmaların yaklaşık olarak 20 güne kadar tamamlanması planlanıyor.  Sistem tamamen oturduğunda Terme’de Allah’ın izni ile su sorunu çok uzun yıllar yaşanmayacak” dedi.

KUL’DAN TEŞEKKÜR

Başkan Kul, yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, SASKİ Terme Şube Müdürü Hikmet Yılmaz ve çalışan ekiplere teşekkür etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.