Terme'deki yolsuzluk soruşturmasında 20 kişi soruşturulacak

Terme'deki yolsuzluk soruşturmasında 20 kişi soruşturulacak
Samsun'un Terme ilçesinde cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan belediyedeki yolsuzluk soruşturması derinleşiyor.

Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın eski Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu ile birlikte aralarında yeni ve eski meclis üyelerinin yanı sıra belediye encümeninde yer aldığı 20 kişinin soruşturulmasına izin verdiği öğrenildi.

Devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında 200 adet (C) plakada usulsüzlük yapıldığı tespit edilmişti, son 5 yılın imar ve yapı ruhsatlarında inceleme başlatılarak çoğu ruhsat iptal edilmiş ve devam eden inşaatların mühürlenerek durdurulması kararı alınmıştı. Mali polis eşliğinde müfettiş incelemesi yapılan Terme Belediyesi'nde bir çok evraka el konularak inceleme yapılmış; belediyenin zarara uğratıldığı, yolsuzluk ve rüşvetten dolayı eski Yazı İşleri Müdürü M.Ç. tutuklanmıştı.

16 MECLİS ÜYESİNE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

Devam eden soruşturma kapsamında imar ve fen işleri çalışanları ile meclis üyelerinin de bulunduğu evrak ve meclis kararlarında usulsüzlük tespit edilmesinin ardından soruşturmanın derinleştirildiği, bazı taşınmazlar üzerinde yapılan incelemeler neticesinde belediyenin usulsüz olarak bu alanları imara açtığı ve yapılaşmaya izin vererek belediyenin 7 milyon TL zarara uğratıldığının tutanaklarda yer aldığı iddia ediliyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum