Terme’de Zeka Oyunları Sergisi açıldı

Terme’de Zeka Oyunları Sergisi açıldı
Terme Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen, Terme 1. Zeka Geliştirici Ahşap Akıl Oyunları El Sanatları Sergisi açıldı.

Terme’de 1. Zeka Geliştirici Ahşap Akıl Oyunları El Sanatları Sergisi açıldı. Belediye hizmet binasının yanındaki alanda kurulan serginin açılışını Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun yaptı. Sergide mangala, beşli küp, koridor, soma küpü, yapı çıtaları, hanoi kulesi, yapı blokları gibi 32 tür zekayı geliştirici oyun materyali bulunuyor.

Belediye meclis üyeleri, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, İlçe milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Terme İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, Terme İlçe Jandarma Komutanı Talip Sevim, Muhtarlar derneği başkanı Murat Dinç, mahalle muhtarları ve öğrencilerin yer aldığı açılışta Başkan yardımcısı Uzun, bu tür oyunların teknolojik oyunlardan çok daha faydalı olduğuna vurgu yaptı.

Uzun konuşmada, "Türk kültüründe yer alan akıl oyunlarını Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla Termeli öğrencilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız kültürüne sahip çıkan, yaşatan bir nesil yetiştirmek." dedi.

09 Kasım Cuma günü sona erecek olan sergi, sabah saat 09.30'dan akşam 18.30'a kadar gezilebilecek.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum