Terme’de Ödenmeyen 15 Yıllık İşçi Borçları Ödendi

Terme’de Ödenmeyen 15 Yıllık İşçi Borçları Ödendi
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye çalışanlarına 15 yıl boyunca ödenmeyen geçmiş dönemlerden kalan maaş, sosyal hak ve ikramiye alacaklarını ödedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme Belediye’sinin mevcut kadrolu işçisi ve kapanan 9 belde belediyesinden devredilen işçi alacaklarını ödedi. Toplamda 1 milyon 225 bin TL.’lik işçi alacaklarını, geçmiş dönem ve yıllara ait ödenmeyen maaş, sosyal hak ve ikramiye ödemeleri oluşturuyor.

Terme Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende işçi alacaklarının mahkemelik olan son dilimi ödendi. Törene Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit ve Belediyeden alacağı bulunan işçi personeli katıldı. Törende konuşan Başkan Kul “Biz 2014 yılında yola çıkarken bu şehrin en önemli problemlerini çözme noktasında üzerimize ağır bir yük aldığımızı söyledik. Gün geldi dürüstlük anlayışımız sorgulandı, Ancak çok şükür işçi borcu bulunmayan bir belediye konumuna geldik.” Dedi.

İŞÇİ DOSTUYUZ

Göreve geldikleri günden bu yana işçinin alın terinin kurumadan düzenli maaş ve sosyal hak ödemelerine önem verdiklerini belirten Başkan Kul “Terme Belediyesi’nin her icraatında çalışanlarının, işçi kardeşlerimizin payı büyüktür. Terme’de ne yapıldıysa onların alın teri ve emeği bu yapılanda mutlaka vardır. Böylesine çalışan kardeşlerimizin para yönünden kafalarının rahat ve huzurlu olmaları gerekir. Biz, bir takım çevreler gibi söylemde değil, icraatta işçi dostuyuz. 1,5 yılda işçilerimize geçmiş dönemlerden kalan borcumuz olan 1 milyon 225 bin TL’yi ödedik. Bu konuda çok mutluyuz, sevinçliyiz, huzurluyuz. Bizim en önemli sermayemiz insandır. Biz bir aileyiz.“ dedi.

TERME’DE İŞÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

İşçinin haklarının verilmesi noktasındaki gayretlerinden dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür eden Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit “Önceki toplantılarımız da kura çekimi yapıp ödemelerimiz yapılmaya başlandı.  Belirlenen zamandan önce ödemeler gerçekleşti. Alacaklarımızın tamamı ödendi. Hayırlı olsun. Güle güle harcayın. İşçi alacaklarına duyarlığından, işçilerin emeklerine duymuş olduğu saygıdan dolayı, tüm emekçiler ve çalışanlar adına Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Terme’de işçilerimizin yüzü gülüyor.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.