Terme’de mavi bayrak sevinci

Terme’de mavi bayrak sevinci

 

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Terme sahillerinin kalitesi mavi bayrakla tescillendi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Mavi Bayrak’ın Terme’nin turizm geleceğine önemli katkılar yapacağını belirterek “Terme sahilleri sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tanınan, turizmin gözbebeği ve yerli, yabancı herkesin tercih edeceği bir turizm cenneti haline gelecek” dedi.

Terme Miliç Tesisleri Mavi Bayrak’a kavuştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜÇEV) jürisi, Terme Miliç sahillerinin uluslararası standartlarda olduğunu tescilledi.

Plajlara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak; deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını ve plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güveliğinin garanti edildiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

TERME HER ALANDA GELİŞİYOR

Mavi Bayrak’ın turizm açısından büyük önem taşıdığını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “ Terme Miliç tesislerinin mavi bayrak almasından dolayı hem gururluyuz, hem de sevinçliyiz. Mavi Bayrak uluslararası standartlara sahip sahillere veriliyor. Terme her alanda gelişiyor. Samsun Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Miliç sahillerimizi uluslararası standartlara kavuşturduk. Sahillerimizdeki standartları daha ileriye taşımak için gayretli çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.