TERME'DE İKİ YENİ MAHALLE KURULDU

TERME'DE İKİ YENİ MAHALLE KURULDU
Terme’de Akçay ve İlimdağ ismiyle 2 yeni mahalle kuruldu

Samsun’un Terme ilçesinde iki yeni mahalle kuruldu. Belediye Başkanı Şenol Kul yaptığı açıklamada mahalle halkının talepleri ve hizmetlerin kaliteli ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla bazı mahalleleri bölme yönünde karar aldıklarını söyledi.

AKÇAY VE İLİMDAĞ

Samsun’un Terme ilçesine bağlı mevcut Ambartepe ve Kozluk mahallelerinin bazı bölümleri ayrılarak iki yeni mahalle oluşturuldu. Kozluk mahallesinden ayrılan kısımda Akçay mahallesi, Ambartepe mahallesinden ayrılan kısma ise İlimdağ mahallesi ismi verildi.

VATANDAŞ NE DİYORSA O

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul yeni kurulan mahalleler ile ilgili bilgiler vermek üzere Kozluk ve Ambartepe mahalle muhtarları ile makamında bir araya geldi. Kararların vatandaşlardan gelen taleplere göre alındığını vurgulayan Başkan Kul “Bizim yönetim anlayışımız vatandaş önceliklidir. Kısaca Terme’de vatandaş ne diyorsa o olacaktır”dedi.

HAYIRLI OLSUN

Ambartepe’de mahallenin coğrafi koşullarından, Kozluk’ta ise Akçay’ın Kozluk merkeze uzak olmasından dolayı mahalle sakinlerinden talepler aldıklarını belirten ve Akçay ve İlimdağ mahallelerinin Terme ilçesine hayırlı olmasını temenni eden Başkan Kul “76 adet mahalle sayımız yeni kurulan mahallelerimiz ile birlikte 78 olacak. Aldığımız meclis kararı sonrası, Samsun Valiliği’nin mahalle kurulması ile ilgili olur yazıları belediyemize ulaştı. İlçe seçim kurulu ile yaptığımız görüşmelerde yeni yılın ilk üç aylık dilimde muhtarlık seçimlerinin yapılması planlandığı bilgisini aldık. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. “ dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.