Terme’de hayal projeler gerçek oluyor

Terme’de hayal projeler gerçek oluyor
Terme Belediyesi mahallelerde daha ekonomik hizmet verebilmek için asfalt emisyon tesisi ve agrega yıkama tesisi kuruyor.

Terme Belediyesi mahallelerde daha ekonomik hizmet verebilmek için asfalt emisyon tesisi ve agrega yıkama tesisi kuruyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin 2023 hedefinin marka şehir olmak olduğunu söyledi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme ilçe Başkanı Ali Kılıç ile birlikte yapımı tamamlanan çöp aktarma istasyonunu gezdi. Aynı bölgede yapılacak 1. sınıf atık getirme merkezi, asfalt emisyon ve agrega yıkama tesisi kurulacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Terme’nin alt ve üst yapı sorunlarını kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak çözmeye çalıştıklarını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 5 yıllık süreçte yapılması planlanan çalışmaların alt yapısını oluşturmaya başladıklarını, bu oluşumun en önemli parçalarından bir tanesinin de çöp aktarma istasyonu ve emisyon tesisi olduğunu söyledi.

ÇÖP AKTARMA İSTASYONU HAZIR

Zaman ve yakıttan tasarruf sağlayacak çöp aktarma istasyonunda çalışmaların tamamlandığını ve yakında faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Kul, “İlçemizde toplanan çöpleri her gün 10’un üzerinde kamyonla 35 kilometre uzaklıkta yer alan Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına taşıyoruz. Bunun maliyeti çok yüksek. Tüm bu giderleri minimuma indirecek bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız şükrolsun tamamlandı. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

EMİSYON VE YIKAMA TESİSİ

Aynı bölgede kuracakları asfalt emisyon ve agrega yıkama tesisi hakkında da açıklamalarda bulunan başkan Kul ”Terme’ye, önemli ihtiyaçlardan biri olan Sathi Kaplama Emisyon Tesisimizi kazandırıyoruz. Tesisimizde çalıştırılmak üzere gerekli aracımızın siparişini verdik. Bu tesis ve aracımız hizmete girdiğinde vatandaşlarımıza daha hızlı ve güzel hizmeti vermeye başlayacağız. Terme’yi daha modern bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede geri dönüşüm konusunda duyarlılığın her geçen gün arttığını belirterek; “Toplanan atıkların usulüne uygun ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılması için çalışıyoruz. Bu amaçla hızla gelişen ve büyüyen ilçemizde geri dönüşüm konusunda yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapmak amacı ile yine bu bölgede 1. Sını atık getirme merkezi planlıyoruz. İlçemizdeki tarihi ve kültürel dokunun korunması, çok daha modern ve yaşanılabilir bir ilçe olma yolunda büyük adımlar atıyoruz. Çalışmaları devam eden tesislerimiz tamamlandığında hem çevreci hem de ekonomiye katkı sağlayıcı projeleri ilçemize kazandırmış olacağız" Diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.