Terme'de Geri Dönüşümde Hızlı Adımlar

Terme'de Geri Dönüşümde Hızlı Adımlar
Terme Belediyesi geri dönüşüm projesiyle atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çalışmalara devam ediyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “İnsanımızın rahatı ve huzuru için çalışmalar yapıyoruz. İnsanımızı en çok etkileyen unsurların başında ise çevre gelir. Bu nedenle çevremizi korumalı ve sahip çıkmalıyız" dedi.

Terme Belediyesi geri dönüşüm projesiyle atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çalışmalara devam ediyor. Başkan Kul, Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Özel bir dönüşüm şirketiyle anlaşma yapan Terme Belediyesi çöpten ek gelir elde ederken, çöpe atılan geri dönüşümleri de tekrar ekonomiye kazandırmış olacak.

EN ÖNEMLİ SORUN

İlk etapta sanayi esnafının katılımıyla başlayan projeyle geri kazanılan atıklar ekonomiye geri kazandırılacak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında da doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Geri dönüşüm sayesinde atıkların tekrardan dönüşmesi sağlanacak. Çöpe atılan bir sürü atık tekrardan kazanılarak çevreye zarar vermesi önlenecek. Belediye olarak özel bir dönüşüm şirketi ile anlaşarak hem belediyeye ek gelir hem de atıkların tekrardan kazanılması sağlanmış olacak. Sanayi esnafımız projeye destek vererek Terme’ye örnek olacaklar, ailelerine bu projeden bahsederek geri dönen atıkları tekrardan işlenmesi sağlanacak bir çevre projesine katkıda bulunmuş olacaklardır.” Dedi.

UYGULAMAYA KATKI VERECEĞİZ

Terme Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Aydın, “Terme sanayi esnafı olarak bu projede yer almak ve hayatın her alanında sanayi esnafı olarak örnek olmak bizi mutlu etti. Çevre projesinde yer almak ve atıkların ekonomiye tekrar kazandırılmasına katkıda bulunmak esnafın toplumdaki önemini gösterecektir. Bizde sanayi esnafı olarak belediyenin uygulamasına katkıda bulunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.