Terme’de Fırınlar Denetlendi

Terme’de Fırınlar Denetlendi
Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Terme’de faaliyet gösteren fırınları hijyen ve ekmek gramajı konularında denetledi.

Terme ilçesinde faaliyette bulunan 22 adet ekmek fırını Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile denetlendi. Hijyen ve ekmek gramajı konularında yapılan denetimlerde çeşitli eksikliklerden dolayı 8 adet fırına ikazda bulunuldu. Vatandaşların da fırıncıların da denetimden memnun olduğunu belirten Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, “Halkımızın sağlığını korumak için denetimlerimiz sürecek” dedi. 

FIRINLAR İLE SINIRLI KALMAYACAK

Denetimlerin sadece fırınlar ile sınırlı kalmayacağını açıklayan Zabıta Müdürü Mesut Şahin “ Mevzuat değişikliğiyle birlikte gıda denetimi zabıta marifetiyle yapılmaktan çıkarak görev İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne verildi. Bizim de İşyerleri ruhsat ve fiyat listeleri konusunda denetim görevimiz var. Bu nedenle ortak görev icra ediyoruz. Halkın sağlığı ile ilgili hususlarda denetime önem veriyor ve artarak devam ettireceğiz. Okul kantinleri ve diğer işletmelerinde kontrollerini belirli periyodlarda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ekipleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.” Dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI HERŞEYİN ÜSTÜNDE

Vatandaşların sağlığı bizim için her şeyin üstündedir diyerek konunun önemine işaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Denetimlerimizin amacı, esnafımıza cezai işlem uygulamak değil, bölgemizdeki gıda üreticilerinin, gramaj ve ruhsat koşullarının standartlara uygun olmasını ve bu şartlarda üretim yapmasını sağlamaktır. Halkın sağlığı her şeyden önemlidir. Vatandaşlarımız her hangi bir fırından satın aldığı ekmeği güvenerek tüketebilsin istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.