Terme’de eğitimde çağ atladı

Terme’de eğitimde çağ atladı
Samsun’un Terme İlçesinde son 4 yılda hayırsever ve Terme Belediyesinin destekleri 11 yeni okul hizmete girerken, Terme, Samsun’da tekli eğitime geçen ilk ve tek ilçe oldu. Başkan Kul, "eğitim için her şeyi yaparım" dedi.

Terme tarihinin en büyük eğitim yatırımlarını alıyor. Terme’de son 4 yılda hayırseverler ve Terme Belediyesinin katkıları ile 11 yeni okul hizmete girdi. Eğitim kalitesinin her geçen gün daha da arttığı Terme tekli eğitime geçme hedefinin Samsun’da başarıldığı ilk ilçe oldu.

BAŞARI YÜKSELDİ

Yapılan yeni okullar ile birlikte modern eğitim alanlarına kavuşan ilçede yaklaşık 15 bin öğrenci eğitim görüyor. 534 derslik sayısına ulaşan ilçede derslik başına ortalama 27 öğrenci eğitim görüyor. Ülke genelinde yapılan sınavlarda ilçede eğitim alan öğrencilerin başarı sıralarındaki yükseliş dikkat çekiyor.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, eğitimin önemine vurgu yaparak eğitimin öncelikleri olduğunu söyledi. Şenol Kul, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı ülkemize faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Bunun da temeli eğitimden geçiyor. Çocuklarımızın daha iyi olanaklar altında eğitim görmesi için büyük bir çaba harcıyoruz. Bu noktada gerek hayırseverlerimiz gerekse de belediyemiz büyük bir destekle ilçemize 11 yeni okul kazandırıldı. Yapılan bu yatırımlar çok ciddi yatırımlar. Fen lisemiz, sağlık meslek lisemiz ve imam hatip okullarımız bölgenin en gözde okulları arasında yerini aldı. Birçok öğrenci bu okullarda okumak için can atıyor. Hali hazırda yeni okullarımız için yeni projelerde hazırlanıyor. Bu projeleri de tamamladığımızda ilçemiz Samsun’un en gözde eğitim merkezlerinden biri haline dönüşecek. Dinimizin ilk emri “oku” bizlerde bütün çocuklarımızın dinimizin ilk emrini en güzel şekilde yerine getirmesi için bütün olanaklarımızı kullanıyoruz. Yapılan yeni eğitim yatırımları ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ ADIMLARA DEVAM

Eğitime desteklerin süreceğini anlatan Başkan Kul, “Eğitim ve kültürel alanında yaşanan bu gelişim ve değişimle eğitimdeki başarı ve kalitemiz arttı. Bu oldukça sevindirici bir durum. Biz bundan sonra da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışmaya devam ederek desteklerimize devam edeceğiz. Bu konuda bizler de taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarak üzerimize düşeni yapacağız. Geleceğimizin teminatı olan yeni neslin bu sayede en güzel noktalara gelmesinde bizde etkili olacağız. Şehrimizin geleceği için güçlü adımlar atmaya kararlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.