Terme’de Davullu Zurnalı Kutlama

Terme’de Davullu Zurnalı Kutlama
Terme'ye TİM Avrasya şirketi tarafından yapılması planlanan Termik Santralin ÇED süreci sonlandırıldı. TERÇEP ( Terme Çevre Platformu) tarafından Terme’de kutlama programı düzenlendi.

Programda konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul artık Terme’nin hiçbir bölgesinde santral kurulamayacağını açıkladı.

Terme İlçesi'nde TİM Avrasya şirketi tarafından yapılması istenen termik santralle ilgili olarak ÇED süreci sonlandırıldı. Terme Çevre Platformu öncülüğünde Terme Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen programa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Mehmet Özdağ, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, TERÇEP Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçenin siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, Akçaylılar Derneği ve bölgede yapılmak istenen termik santrale karşı direnen Beyaz Çemberliler platformu üyeleri, Terme TEBİT üyeleri (Terme Bisiklet Topluluğu)  ve vatandaşlar katıldı.

BAŞARI BÜTÜN TERME’LİNİNDİR

TERÇEP yönetimi adına konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Cemil Keleş böyle bir beladan kurtulmuş olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Keleş konuşmasında “Öncelikle Terme Belediye Başkanı ve bütün halkımıza katılımları için teşekkür ederim. Terme için bu güzel günümüze bir neşeli ortamda girmek istiyoruz. Bu başarı bütün Terme’linindir. Sürecin bu şekilde sonuçlanmasında geçen emeklerinden ötürü Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederiz.” Dedi.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KUTLANDI

Terme Belediyesi önünde davul zurna eşliğinde başlayan kutlamalar programa katılanlarla birlikte ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Terme Belediyesi kültür merkezi önünde toplanan kalabalığa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul konuşma yaptı. Terme için 3 T yolunda Tarım, Ticaret ve Turizm merkezi hedeflerinde çalışmaya devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Kul “Değerli katılımcılar bu gün terme için çok önemli bir gün. Termemiz işgalden kurtulmadığı için termede kurtuluş günü kutlamıyoruz. Terme 14 Ağustos 2014 mücadelenin başladığı gün. Biz bu yola inanarak çıktık ve kazandık. Bugün Terme’nin bayramı olacak. Bu sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

TERME’NİN HİÇBİR BÖLGESİNDE SANTRAL KURULMAYACAK

Terme’nin hiçbir bölgesinde artık santral kurulamayacağını sözlerine ekleyen Başkan Kul  sözlerini şöyle tamamladı. “Termede Sivaslılar Mahallesinde artık termik santral kurulması söz konusu olamaz. Çünkü bir ay önce Sivaslılar Mahallesine yakın Çobanyatağı  tabiat parkı ilan edildi. Beyaz Çemberliler olduğu sürece Akçay’da artık santral yapılamayacak. Termenin geleceğinde  kirli yatırıma yer yok. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece termede ben olduğum sürece buna asla müsade etmeyeceğim. Benim için makam mevki önemli değil. Benim için Terme’nin geleceği önemli. “

Program Terme Belediyesi Kültür Merkezinde yenilebilir güneş enerjisi sempozyumu ile devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.