Terme’de Çevreci Protokol

Terme’de Çevreci Protokol
Terme Belediyesi imzaladığı bir protokol ile atık yağların çevreyi kirletmesinin önüne geçerek, geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandıracak

Terme Belediyesi, bitkisel atık yağların etkin şekilde toplanması amacıyla örnek bir uygulamaya imza atıyor. Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, çevre lisanslı firma olan ‘Deha’ Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Ürt. San. ve Tic. A.Ş. ile protokol imzalandı.

Protokol doğrultusunda başlanan saha çalışmalarında, İlçede bulunan lokanta, pastane, yemek firmaları, dinlenme tesisleri, yatılı okullar ile Belediye hizmet binası ve Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiye alanına bitkisel atık yağ toplama bidonları yerleştirildi. Ayrıca Atık yağ oluşan yemekhaneler, lokanta vb. gibi ticari işletmelere atık yağlarını diğer atıklardan ayrı olarak biriktirip, çevre lisanslı bir firmaya vermekle yükümlü oldukları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

“BELEDİYEDEN ÇAĞRI”

Belediyeden yapılan açıklamada vatandaşların biriktirdikleri atık yağları 0543 876 10 02 nolu Temizlik İşleri Müdürlüğü WhatsApp ihbar hattına ya da 444 28 45 numaralı telefon ile direk yüklenici firmaya bildirmeleri halinde adreslerinden alınacağı belirtildi. Ayrıca vatandaşların atık yağları Belediye Çözüm Merkezi ya da Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine götürerek doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesine katkı sağlayabilecekleri ifade edildi.

“TEMİZ ÇEVRE İÇİN”

Amaçlarının gelecek nesillere daha temiz bir yaşam alanı bırakmak olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Geri dönüşebilen atıkların ülke ekonomimize katkısı oldukça fazla. Terme Belediyesi olarak cam, plastik ve kağıtların geri dönüşümünün sağlanmasının ardından, şimdi de bitkisel atık yağların geri dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletir ve su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturan atık yağlar yüzey canlılarının hayatını tehlikeye sokmaktadır. Bu çalışma ile doğanın kirlenmesinin önüne geçilecek. İleriki zamanlarda oluşturacağımız atık yağ toplama alanlarında, evlerimizde bulunan kullanılmış yağların da toplanmasını sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.