Terme’de 55 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Terme’de 55 çocuk erkekliğe ilk adımını attı
Terme Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen toplu sünnet şöleninde 55 çocuk, eğlence dolu etkinliklerle unutulmaz bir sünnet hatırası yaşadı.

Terme Belediyesi tarafından 2.’si düzenlenen toplu sünnet şöleninde 55 çocuk, eğlence dolu etkinliklerle unutulmaz bir sünnet hatırası yaşadı. Başkan Kul, “Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları daha güzel yarınlara hazırlayacağız” dedi.

Terme Belediyesi, 2. Sünnet Şöleni’nde 55 çocuğa unutulmaz anlar yaşattı. Terme huzur sokağında yapılan toplu sünnet törenine Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve eşi Nuran Kul, belediye başkan yardımcıları, çocukların sünnetini gerçekleştiren Terme Devlet Hastanesi doktorları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sünnet olan minikler ve aileleri katıldı.

Toplu sünnet şöleninde yer alan çocuklar Terme Devlet Hastanesi´nde 15 gün önce sünnet edildiler. Sağlık kontrolleri yapılarak tamamen hijyen koşullar altında uzman doktorlar tarafından sünnet edilen çocuklar daha sonra toplu sünnet için hazırlandılar. Toplu Sünnet Şöleni için belediye önünde toplanan çocuklar için ailelerinin ve davetlilerin katıldığı sünnet konvoyu düzenlendi. Şehir içinde tur yapan sünnet konvoyu belediye önüne tekrar geldi ve mehter takımı eşliğinde törenlerin yapıldığı huzur sokağına kadar yürüdü.

GÜZEL GÜNLER TEMENNİSİ

Mehter takımının gösterisi ve duaların ardından bir konuşma yapan ve Sünnet olan çocukların ailelerini kutlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,  çocukların ve ailelerinin mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, “ Belediyemiz tarafından 2.si gerçekleştirilen sünnet töreniyle hemşerilerimizin sevinçlerine ortak oluyoruz. Bu mutlu günlerini bizlerle paylaşan tüm yavrularımıza, annelerine, babalarına ömür boyu huzur, sağlık ve başarılar diliyorum. Bugün sünnet törenlerini yaptığımız yavrularımızın nice güzel günlerini, mezuniyetlerini, damatlıklarını görmenizi temenni ediyorum. Evlatlarımızın her biri inşallah vatanımıza hayırlı insanlar olarak yetişerek, anne babalarının ve milletin duasını alırlar” dedi.

BERABER BÜYÜTECEĞİZ

Çocukların sünnetlerinin steril bir ortamda, uzman doktorlar tarafından yapıldığını belirterek Terme Devlet Hastanesi doktorları ve tüm çalışanlarına da teşekkür eden Kul, “Bizim en büyük isteğimiz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, en iyi okullarda hizmetin en iyisini almasını sağlamaktır. Belediyeler ailelerin yanında, birebir diyalog halinde olan kuruluşlardır. Hayatın her aşamasında, orada yaşayan hemşehrilerinin yanındadır. Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları daha güzel yarınlara hazırlayacağız” diye konuştu.

Törende Bulancak Belediyesi Mehter Takımı ve Terme Belediyesi halk oyunları topluluğu gösteri sundu. Terme Belediyesi tarafından ayrıca etkinliğe katılan vatandaşlara sünnet pilavı, ayran ve tatlı ikram edildi. Program takı töreni ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.