Terme’de 40 metruk yapı yıkılıyor

Terme’de 40 metruk yapı yıkılıyor
Terme’de tehlike arz eden, görüntü kirliliği oluşturan ve yasa dışı yollarda kullanıldığı tespit edilen metruk yerlerin yıkımına devam ediliyor.

Terme’de, metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar tespit edilerek Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi işbirliği ile yıkımı gerçekleştiriliyor.

İLÇENİN TAMAMINDA ÇALIŞMA

İlçenin Akçay mahallesi sınırından başlayarak, merkez mahalleleri de dahil olmak üzere karayolu kenarında bulunan 40 adet metruk yapının yıkım çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Şenol Kul metruk binaların geneli itibarı ile suç işlemek maksatlı kullanıldığını ve suçların odağı haline geldiğini söyledi.

SOSYAL RİSKLER ÖNLENECEK

İlçede görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yıkım için mahalle sakinlerinin de destek verdiğini belirterek,  “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullanılan yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesini de taşıyor. Belirlediğimiz program dahilinde metruk bina yıkımına devam edeceğiz. Halkımızın huzuru, güveni ve rahatı için çalışıyoruz.” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Yıkım yapılan mahallerde yaşayan vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu tür binaların yıkılmasına sevindik. Belediyemizin böyle yerleri yıkmasından memnunuz. Teşekkür ediyoruz” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum