Terme Termik Santral için uygun değil

Terme Termik Santral için uygun değil
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçede kurulması planlanan termik santrale karşı Ankara'da ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de yapılması planlanan termik santralle ilgili Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü M. Mustafa Satılmış'ı ziyaret ederek, hazırlanan raporları sundu.

Samsun'un Terme İlçesi'nde yapılması planlanan fakat başta vatandaşlar olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşun karşı çıktığı termik santralle ilgili Ankara'da yapılan ziyaretler sürüyor. Bu kapsamda Milletvekili Demir, İlçe Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü M. Mustafa Satılmış'ı ziyaret etti. Demir ve Kul, Genel Müdür Satılmış'a, santralin oluşturacağı çevresel zararların resmi belgelerini sundu.

DOĞAL GÜZELLİK BOZULACAK
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir, "Terme'de yapılması düşünülen termik santralin olası zararları nedeniyle yaptığımız ziyaretler sürüyor. ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış beye, Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul'un resmi kurumlardan aldığı raporları sunduk. Bu raporlarda santralin yapılması düşünülen alan ve çevresinin doğal sit alanı olduğu, su basar orman ve kuş cenneti bulunduğu, etraftaki su kuyularının varlığı ile ilgili bilgiler yer alıyor. Buralar ayrıca nesli tükenmekte olan kuşlara ev sahipliği yaptığı gibi, organik fındık üretim alanı olarak biliniyor. Bu raporları yetkili kişiye vererek, santralin yapılmamasını talep ettik" dedi.

ÇEVRESEL OLUŞUMLAR VAR
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, ilçe halkının kurulması düşünülen santrale karşı tepkisi olduğunu hatırlatarak, "Bu santralin yapılmamasıyla ilgili gerekli evrakları hazırladık. Kurulması düşünülen alanın etrafı eşine ender rastlanan çevresel oluşumları barındırıyor. Hepsinin ötesinde insan sağlığına zararı var. Bununla ilgili sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir beyin öncülüğünde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu raporları inceleyip, gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

RAPORLARI DİKKATE ALACAĞIZ
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış da, bu tür santrallerin yapılmasında yerel yönetimlerin görüşüne önem verdiklerini belirterek, rapor ve belgeleri dikkate alarak hareket edeceklerini söyledi.

Ziyarette Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.