Terme Tek Ses “Darbeye Hayır!”

Terme Tek Ses “Darbeye Hayır!”
Terme halkı darbe girişimine karşı Terme meydanını doldurdu

Başkan Kul, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize “Evlerinize dönün” demediği müddetçe meydanlardayız” Dedi.

Terme’li binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Terme Meydanı'nı doldurdu. Darbe teşebbüsünün hemen ardından meydanlara dökülen Terme’liler, demokrasi ve geleceklerine sahip çıktı. Sabah saatlerine kadar meydanı terk etmeyen halk, gerçekleştirilen mitingle darbe girişimine büyük tepki gösterdi. İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteren vatandaşlar, "Her şey vatan için" sloganları atarak, darbeye lanet yağdırdı. Darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okudu, dualar etti.

TERME BELEDİYESİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Terme Belediyesi’de demokrasi nöbetini darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren tüm birimleriyle sürdürerek hizmetlerin aksamaması için 24 saat görev yapmaya başladı. Belediyeye bağlı tüm birimler bir taraftan demokrasi nöbetini tutan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken diğer taraftan da şehrin genelindeki hizmetleri aksatmadan yapmaya devam ediyor. Belediye tarafından Terme Cumhuriyet Meydanı'nı günlerdir dolduran Terme halkına gıda ve su desteği de sağladı. Halka zaman zaman yiyecek, çay, simit ve su dağıtımı yapıldı.

EL BİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür eden Başkan Kul “Bu darbenin başladığı andan bu saatlere kadar hiç yüksünmeden sabırla, sebatla direndik. İnşallah direnmeye de devam edeceğiz. Daha öncede söyledim: Sayın Cumhurbaşkanımız bize evlerinize dönün demediği müddetçe meydanlardayız. Bu alçaklara ve satılmış hainlere derslerini verene kadar bu sokaklardayız. Bu tablomuzun ayrı bir güzelliği de farklı partilerden, gruplardan vatandaşların bir arada olmasıdır. Onlarda en gür sesleriyle ‘Darbeye Hayır’ diye haykırıyor. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bugünleri bizlere gösteren Allah’ımıza hamdolsun.  İnşallah bunun kıymetini bileceğiz ve demokrasimize el birliği ile sahip çıkacağız.  Allah Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ekip arkadaşlarının yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Ayrıca ilçede  darbe girişimi sonucu hayatını kaybedenler için ilçe meydanında gıyabi cenaze namazı kılınacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.