Terme santral ÇED raporu reddedildi

Terme santral ÇED raporu reddedildi
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'ye yapılması planlanan termik santralin ÇED raporunun reddedildiğini söyledi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Terme Belediye Başkanı Şenol kul, Terme'ye yapılması planlanan termik santralin ÇED raporunun reddedilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. 

Samsun'un Terme İlçesi'ne yapılması planlanan ve toplumun her kesiminden tepki alan kömürlü termik santral için başvurulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu reddedildi. Konuyu ilk günden bu yana takip eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, ÇED raporunun reddedilmesinin ardından Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti. Konuyu takip ettiği ve toplumun hassasiyetini gözettiği için Müsteşar Öztürk'e teşekkür eden Demir, kömürlü termik santralin istenmediğini yineledi. 

Santralin Terme'de kurulması planlandığı günden bu yana sivil toplum kuruluşlarının ve halkın tepkisini çektiğini söyleyen Milletvekili Demir, "Santralin kurulmaması için bazı girişimlerde bulunduk. Belediye Başkanımızın da bu konuda ciddi eleştirileri var. Halkın da bu konuda tepkisini biliyoruz. Santralin zararı raporlarla tespit edilmiştir. Terme ovası gibi bir yere böyle zehir saçan bir santralin kurulması, başta doğayı sonra insanları olumsuz etkileyecektir. Bu konuyla ilgili santralin başvurduğu ÇED raporu iptal edilmesi sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu konuyu yakından takip ederek, olabilecek gelişmelerde girişimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, ÇED raporunun iptal edilmesinin ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandığını belirterek, "Zararı bilimsel raporlarla tespit edilmiş bu santralin kurulması ilçemizde istenmiyor. Bu konuyu başından bu yana yakından takip ederek bize öncülük eden başta Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'e ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'e teşekkür ediyorum" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de, söz konusu santrali yapacak firmanın başvurusunun değerlendirilmesinin ardından olumsuz sonuçlandığını belirterek, talepleri dikkate alarak ve çevresel endişeleri gözeterek reddedildiğini söyledi.

Ziyarette Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.