Terme Sahillerinde Temizlik

Terme Sahillerinde Temizlik
Terme ilçesinde Terme Belediyesi koordinesinde çevre bilinci oluşturulması amacı ile sahillerde çevre temizliği yapıldı

Terme’de çevre bilinci oluşturmak amacı ile Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü´nün koordinesinde yürütülen çalışmalarla ilçe sahillerinde çevre temizliği yapıldı. İlk olarak Miliç sahilinde gerçekleştirilen çevre temizliğine Terme Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği,  Terme Arama Kurtarma Ekibi (TAKE) destek verdi.

Miliç sahil şeritini tamamen tarayan ekip tarafından sahile bırakılan pet şişeler, sigara izmaritleri, ve diğer çöpler tek tek alındı. Günün sonunda, yaklaşık 20 torba çöp toplandı.

‘ÇEVRE GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ’

Bu farkındalığın toplumun tüm kesimlerin tarafından paylaşılmasını temenni eden Terme Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Ertan Keleş, “Günümüzde sahildeki kirlilik etkileri göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştı. Havamız, suyumuz ve toprağımız temiz olmazsa geleceğe güvenle bakmamız söz konusu değil. Çocuk ve gençlerimize çevre temizliği bilincini aşılamak adına düzenlediğimiz bu tür etkinliklerin amacına ulaşacağından eminiz. Gelecek nesillere temiz bir çevre borcunun olduğunun farkındayız.”dedi.

DÜNYA BİZLERE EMANET BIRAKILDI

Etkinlik nedeni ile açıklamaya yapan ve katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Şenol Kul “Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani görevidir. Çevremizi nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.