Terme Esnafından İftar Programı

Terme Esnafından  İftar Programı
Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, ilçe halkına yönelik iftar programı düzenledi. İlçe halkının geniş katılım gösterdiği iftar yemeğinde alın terinin gerçek sahibi esnaf sanatkarlar sofralarını paylaşmanın hazzını yaşadılar.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Terme Cumhuriyet Meydanında ilçe halkına yönelik iftar programı düzenledi. Programa Terme Kaymakamı İlyas Gün,Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Müftüsü Recep Apaydın, Kamu Kurum yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, ilçe esnafı ve yaklaşık 2000 civarında ilçe halkı katıldı.

AMAÇ MANEVİ DUYGULARI ZENGİNLEŞTİRMEK

Tasavvuf müziği eşliğinde semazen gösterilerinin yapıldığı, duaların okunup, gönül zenginliğinin arttırıldığı iftar yemeğinde konuşan Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, iftar yemeğindeki amacın, birlik ve beraberliği bütünleştirmek, esnaf, vatandaş  ve bürokratları bir araya getirerek manevi duyguları zenginleştirmek olduğunu ifade etti. Bu yıl ikinci kez düzenledikleri programın geleneksel hale geleceğini belirten Aktepe “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.“dedi.

“TERME HALKI OLARAK BÜYÜK BİR AİLEYİZ VE AYNI MASADA ORUCUMUZU AÇIYORUZ”

Ramazan akşamında Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odasının önderliğinde ilçe halkı ile biraya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Kul, Ramazan ayında selamlaşmanın artması ve komşuluk ilişkilerine daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kul konuşmasında “Güzel bir Ramazan akşamında bir aradayız. 7’den 70’e her kuşaktan insan, Ramazan ayının coşkusunu yaşıyor. Vatandaşlarımız paylaşmanın, dayanışmanın ve sabrın ne büyük mutluluk olduğunun yeniden farkına varıyor. Sofralarımızın bu kadar kalabalık olması Terme’li olarak birlik ve beraberliğimizin, kardeşliği esas aldığımızın bir göstergesidir. Terme olarak çok büyük bir aileyiz. Dolayısıyla biz büyük bir ailenin fertleri olarak aynı masada kardeşlerimizle iftarımızı açıyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen iftar programını çok yerinde ve güzel bir etkinlik olarak değerlendiren Terme halkı ise, ilçelerinde böylesi güzel bir etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek devamını dilediklerini söylediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.