Terme denizle buluşuyor

Terme denizle buluşuyor
Terme Belediyesi tarafından Çangallar Mahallesi'nde başlatılan sathi kaplama yol çalışmaları devam ediyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul halkımızı denizle buluşturacağız dedi.

Terme Belediyesine Fen İşlerine Müdürlüğü ekipleri vatandaşların çamurlu ve tozlu yollarda yürümemesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, çalışma yapılan bölgelerde incelemelerde bulundu.

TERME İÇİN ÖNEMLİ

Toplam 3,5 kilometre uzunluğa sahip olan yolun Terme ile denizi buluşturduğuna dikkati çekerek, projenin Terme’nin geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Kul, “Turizmin gözbebeği olma yolunda koşan Terme’mizi belediyemizin kaynaklarıyla elimizden geldiği kadar daha da güzelleştirmek için çalışıyoruz. Marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Terme’yi geleceğe hazırlayacak çalışmalara ağırlık verdik. Bu projemiz ile halkımız, istediği zaman daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde denize ulaşabilecek.

TEKNE TURLARI BAŞLAYACAK

Terme Çayı’nda derinleştirme ve düzenleme çalışmaları yapıldığını ve birkaç ay içerisinde tekne turlarına başlanacağını müjdeleyen Başkan Kul, "Terme Çayı’nda çok büyük ıslah çalışması gerçekleştirildi. Irmak yatağı hem genişletildi. hem de derinlik kazandırıldı. Halkımız Terme’de sahil ile şehri birbirine bağlayan Terme Çayı üzerindeki Yeni Köprü’nün sahil kısmından başlayarak denize kadar olan yaklaşık 4 kilometrelik bölümde tekne ile gezme fırsatı yakalayacak. Çalışmalar artık sona yaklaştık. Terme’de tekne turu için geri sayım başladı diyebiliriz. Vatandaşlarımız yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz doğa manzarasının tadını şimdi de denizden çıkaracaklar" ifadelerini kullandı.

DOĞAL YAŞAM ALANI VE YÜRÜYÜŞ YOLU

DSİ tarafından yapılacak 285 milyon liralık rekreasyon projesinin yakın zamanda yatırım planına alınacağını beklediklerini dile getiren Kul, “Terme Çayı Taşkın Önleme genel projesi içinde yer alan Terme Çayı Rekreasyon projesi ile Terme muhteşem bir yaşam alanına kavuşacak. Terme Merkezinden Geçen ve Samsun ordu karayolundan başlayarak sahile kadar uzanan güzergahta yapılacak proje içinde seyir terasları, kafeteryalar, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları iskeleler ve köprüler yer alacak. Bizde bu çalışmalara paralel olarak Terme’nin denizle buluştuğu noktada doğal yaşam alanı ve ırmak hattı boyunca yürüyüş ve bisiklet yolları planlıyoruz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.