TERME ÇEHRE DEĞİŞTİRİYOR

TERME ÇEHRE DEĞİŞTİRİYOR
Terme’de şehrin estetiği değişiyor

Samsun’un Terme ilçesinde kent estetiğini bozan ve görüntü kirliliğine sebep olan yapıların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Terme ilçesi Fenk mahallesinde Hz.Hamza Cami bitişinde yer alan, ilçenin estetiğini bozan ve imar planında yeşil alan olarak yer alan 6 adet işyerinin yıkımı gerçekleştirildi. Kentin silüetini ve estetiğini bozan ve olumsuz etkileyen tüm faktörleri ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Başkan Şenol Kul, bu kapsamda yıkılan alanları yeniden dizayn edip estetik şekle kavuşturacaklarını söyledi.

Estetikle ilgili çalışmaları tüm mahallelerde de yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Başkan Kul, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan eski yapıların yıkım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bu alanın meydana dahil edilerek yeniden düzenleneceğini kaydetti.

MEYDAN VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kent estetiği açısından şehre yakışmayan görüntülere sebep olan bu binaların aynı zamanda insan sağlığı açısından olumsuzluk yarattığını ifade eden Başkan Kul “Hızla gelişmekte olan Terme’mizde daha renkli bir kent estetiği oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla burada yapmayı planladığımız meydan ve çevre düzenlemesi amacı ile binamızın yıkımı ile hayırlısıyla başladık. Meydan ve çevre düzenleme çalışmaları bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları ile gerçekleştirilecektir. Terme hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İlçemize Hayırlı uğurlu olsun.” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.