TERME BELEDİYESİ'NDEN OYUN PARKI

TERME BELEDİYESİ'NDEN OYUN PARKI
Terme Belediyesi’nden 11 çocuk oyun parkı

Terme Belediyesi daha önceki dönemlerde yapılan parklarda yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar ile birlikte ilçede parklar günümüz şartlarına ve ihtiyaçlarına göre modernize edilecek.

Gelişen teknoloji ve bilgisayar oyunları nedeniyle evlerine kapanan çocukları ait oldukları parklara çekmeyi amaçlayan Terme Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının yanında oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu gerçekleştiriyor.

Çalışmalar kapsamında  Fenk mahallesinde 4 adet, Çay mahallesinde 3 adet ve Yeni mahallede 1 adet parkta yenileme, Şuayıp, Çangallar ve Yalı mahallelerinde 1’er adet yeni park yapılacak. Başkan Kul “Çocuklarımızın parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak parklar yapmaya ve hasar gören parklardaki ekipmanları ekiplerimizce yenilemeye gayret gösteriyoruz” dedi.

‘YENİ PARKLAR KAZANDIRIYORUZ’

İlçenin çeşitli yerlerinde yenilenen parkların kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını aktaran Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Halkımızın nefes alacağı, çocuklarıyla hoş vakit geçireceği dinlenme alanları yaratmak için uğraşıyoruz. İlçemizin her yerindeki parkları yeniliyoruz, olmayan yerlere yenilerini yapıyoruz. Uygun alanlar buldukça halkımızın da isteğini göz önünde bulundurarak yeni parklar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

‘KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ’

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Kul “Teknolojinin gelişmesiyle de çocuklar bilgisayar, internet ve akıllı telefonların esiri olarak sokakta oynamaktan koptular. Bisiklete binen, parklarda oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az. Ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz. Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz tutarak bizlere destek olabilirler” diyerek görüşlerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.