Terme Belediyesi yaralı köpeğe sahip çıktı

Terme Belediyesi yaralı köpeğe sahip çıktı

Samsun´un Terme ilçesinde bir sokak köpeği av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı. Bu duruma adeta isyan eden Terme Belediye Başkanı Şenol kul, köpeğin Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındığını belirterek, "Bu canlara ihanet ve işkence etmeyelim. Allah´ın emaneti olan bu canlara sahip çıkalım" dedi.

AV TÜFEĞİYLE VURDU
Samsun'un Terme ilçesi Bazlamaç Mahallesi'nde kendini bilmez bir kişi, av tüfeğiyle ateş ettiği sokak köpeğini yaraladı. Vatandaşlar yol kenarında kanlar içinde can çekişen köpeğin bu durumunu hemen Terme Belediyesi'ne bildirdi.Bunun üzerine Terme Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yapılan ilk kontrolün ardından sokak köpeği Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Yapılan ameliyat sonrasında ise köpeğin vücudundaki saçmalar çıkarıldıktan sonra müşahade altına alındı.

İNSANLARIN EN BÜYÜK YARDIMCILARI
Terme belediye Başkanı Şenol Kul, av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu ciddi şekilde yaralanan köpeğin durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının 5199 sayılı kanunla koruma altına alındığına dikkat çekerek, “Doğanın dengesinin korunmasında önemli rolü olan hayvanlar, insanların en büyük yardımcılarıdır. Hayvanlara karşı kötü muamelede bulunmayalım, onların yaşam haklarına saygı gösterelim. Allah'ın emaneti olan bu canlara sahip çıkalım. Yaratılanı sevelim ve koruyalım yaratandan dolayı. Bu canlara ihanet ve işkence etmeyelim” dedi.M.Umut BAYRAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.