Terme Belediyesi kendi kent mobilyalarını üretiyor

Terme Belediyesi kendi kent mobilyalarını üretiyor
Terme Belediyesince kaynakların verimli ve etkin kullanılması amacıyla oluşturulan atölyelerde ihtiyaç duyulan kent mobilyaları üretiliyor.

Terme Belediyesi, atölyelerinde ürettiği kent mobilyalarıyla hem modern bir ilçe görümüne kavuşurken hem de belediye bütçesinden tasarruf sağlıyor.

Piknik masası, kameriye, çöp kovası, bank, aydınlatma direği gibi malzemeler, Terme Belediyesinin demir ve ahşap atölyelerinde üretiliyor.

Son olarak atölyede üretilen kameriye ve banklar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Terme Öğrenci Yurdu, OMÜ Terme Meslek Yüksekokulu bahçesi ile park alanlarına monte etti.

Belediye Başkanı Şenol Kul, atölyelerinde yapılan imalatların ve onarım hizmetlerinin düşük maliyetlerle gerçekleştirildiğini belirterek, "Satın almak yerine park ve yeşil alanlarımıza yerleştirdiğimiz kent mobilyaları ve malzemeleri kendimiz üretiyoruz. Üretilen malzemeler hem çok kaliteli hem de maliyeti çok ucuz. Zarar görmüş, yıpranmış malzemelerimizi de yerinde tamir ediyoruz ya da atölyelerimize getirerek bakımını yapıyoruz." dedi.

Seri üretime devam ettiklerini anlatan Kul, "Bir yıl kadar önce faaliyete geçen atölyemizde 30 kameriye, 200 oturma bankı, 50 piknik masası ve çöp kovaları üretildi. Bu ürünlerimizi mahalle muhtarlıklarımızdan, okul ve yurt yönetimlerinden ve camilerimizden gelen talepler doğrultusunda gönderiyoruz. Hedefimiz üretim kapasitemizi daha da üst noktalara taşımak. Sadece ilçemize değil, çevre ilçelerimize de kameriye ve oturma bankları göndermeye başladık." diye konuştu.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.