Terme Belediyesi engelli vatandaş için parke yol yaptı

Terme Belediyesi engelli vatandaş için parke yol yaptı
Terme Belediyesi, Sakarlı mahallesi’nde 15 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan engelli Halil Elik’in kapısının önüne kadar parke taş döşedi.

Samsun’un Terme Belediyesi, örnek bir hizmete imza atarak, evi bahçe içinde olduğu için evinden çıkmakta zorluk yaşayan engelli bir vatandaşın kapısının önüne kadar parke taş döşeyerek yol yaptı.

Teme Sakarlı mahallesi’nden engelli Halil Erik’in annesi Selime Elik engelli oğlu için Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a ulaşarak evinin önüne kadar parke taş ile düzenleme yapılmasını istedi. Oğlunu evden çıkaramadığını belirten anne Elik’in isteği kabul gördü ve Başkan Kul, fen işleri ekiplerine talimat vererek isteği yerine getirdi.

ANNE ElİK: DÜNYAMIZ ZENGİNLEŞTİ

15 yıl önce yakalandığı kas erimesi hastalığının pençesinden kurtulamayan 24 yaşındaki engelli Halil Elik’in annesi Selime Elik, sokak bağlantısından evinin önüne kadar olan bölümün kilit parke taşı döşenmesi sonrasında elektrikli sandalyesi ile oğlunun artık mahallesinde gezebileceğini söyledi. Anne Elik, “Başkanımız ve belediyemize teşekkür ediyorum. Burada hapis hayatı yaşıyordum, yollarımız toprak olduğu için oğlum evden çıkamıyordu. Başkanım isteğimi kırmadı. Şimdi evimizin önü parke ile döşeli. Bizim dünyamız burası ve dünyamızı zenginleştirenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu

KUL’DAN AİLEYE ZİYARET

Eşi Nuran Kul ile birlikte Halil ve ailesini evinde ziyaret ederek sevincine ortak olan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Her birey bir engelli adayı. Yaşamda engelli olmayacağımızın bir garantisi yok. Halil kardeşimize yaşadığı sıkıntıların aşılması anlamında elimizden gelen tüm desteği sağladık. İhtiyaç sahibi engellilerimiz, lütfen bizlere başvursunlar. Onlar için yapabileceğimiz muhakkak bir şeyler vardır. Biz burada elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz. İmkanlara, şartlara ve sağlık raporlarına bakarak nasıl bir yardımımız dokunabilir bunun gayretindeyiz. Buradaki ailenin sevinci bütün yorgunluğumuzu alıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

O’NLAR MUTLU İSE BİZDE MUTLUYUZ

Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Kul, “Hemşerilerimizi bir nebze olsun mutlu edebiliyorsak, en büyük mutluluğu biz yaşıyoruz demektir. Belediyemiz, sosyal belediyecilik anlayışı gereği, tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza da her zaman hizmet vermeye devam edecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.