Terme Belediye personeline 'iletişim' semineri

Terme Belediye personeline 'iletişim' semineri
Terme Belediyesi tarafından, personelin vatandaşla daha etkili iletişim kurabilmesi için 'Etkili İletişim' semineri düzenlendi.

Terme Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından 2017 yılı hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında “kişilerarası ilişkiler ve etkili iletişim” semineri düzenlendi. Terme Belediyesi toplantı salonunda 3 gün boyunca, altı gurup şeklinde yapılan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas tarafından verilen eğitim seminerine, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra 180 personel katıldı.

ÖRNEKLER VE SLAYTLARLA ANLATILDI

Seminerde, iletişimin tanımı ve öğeleri, iletişimi etkileyen faktörler, işitmek ve dinlemek, dinleme ve anlama, iletişim engelleri, empati, etkili bir iletişimde uygun tepki verme, kişilerarası ilişkilerde çatışma ve etkili çatışma çözme yöntemleri, ekip ruhu ve ekip çalışmasının önemi konuları işlendi. Örnekler verilerek slayt eşliğinde anlatıldı.

DAHA BAŞARILI SONUÇ

‘Ne söyleyeceğimiz değil nasıl söylediğimiz önemli’ diyen Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, insanlarla iletişimde etkili konuşmanın ve üslubun önemine değindi. Personelin vatandaş ile daha etkin iletişim sağlayabilmesi için hitap şekli, beden dili ve etkin dinlemenin önemine dikkat çeken Kavas, "Düzgün bir diksiyon, karşınızdaki kişiyle empati yapmak, beden dilini doğru ve etkili kullanmak, çok daha başarılı sonuçlar almamızı sağlar" diye konuştu.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Fırsat buldukça eğitim seminerlerinin bazı oturumlarına Belediye Başkanı Şenol Kul’da katıldı. Belediyecilikte kurumsallığın önemine dikkat çekerek personelin her alanda donanımlı, başarılı olması için çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Başkan Kul, “Belediyeler, görevlerinin doğasından kaynaklanan bir yaklaşımla sürekli halkın içindedir. Vatandaşlarımız ile aramızdaki iletişimi daha güçlü kılmak için hizmet içi eğitimlere devam edeceğiz. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.