TERCİHİMİZ RAKI MI, SİGARA MI?

Yerli malı televizyon dizilerimiziçoluk,çocuk,kadın,erkek,
her yaştan insanımız  pür dikkat izlemekte,Bazı dizilerin birçok insanımızda alışkanlık haline geldiği görülmektedir. Uluslar arası kampanyalara pareler memleketimizde aşamalı olarak yasaklanan sigaraya rağmen, RAKI denilen içkinin her hangi bir sansure tabi tutulmadan  Türk sofrasının vazgeçilmezi gibi sunulması, anlaşılmazdır.
Sigaradan dolayı aile facialarının yaşanmadığı, Trafik kazalarının en büyük sebebi sayılmadığı, Boşanmaların, Cinayetlerin, her türlü dengesiz işin altında sigaranın çıkmadığı bilinirken, Saydıklarıma ALKOL başlığı altında sıralanan içkilerin sebep olduğuda gerek adli kayıtlar, gerekse tıbbı tespitlerle bilinmektedir.Dizilerin isimlerini vermeyeceğim, zaten her kez görüyor. her masada rakı bardaklarının dizilmesi keyif alan görüntülerle izleyenlere sunulması, Devletin Anayasal bir görev olarak belirttiği Ailenin ve fertlerinin korunması ile nasıl bağlaştırıldığıdır.
Trafik polisinin elinden düşürmediği, alkol ölçüm cihazı ve emniyetimizin bu konuda verdiği hizmet takdire şayandır. Ancak, bazı haber programlarında alkol duvarına aşarak ne yaptığını bilemez hale gelen, birçok sürücünün meydana getirdiği ölümcü, maddi hasarlı kazalar yüz binleri aşarken, komik görüntülerin sergilendiği görülmektedir.
Yöneticilere sormayı kendime vazife görüyorum. Sigaraya gösterdiğiniz bu hassasiyeti, RAKI ve diğer sarhoş edici içkiler için niçin göstermiyorsunuz. Bu milletin kırılıp gitmesine göz yumuyorsunuz.  Sigara için  Pisikolok adresi verilebilirken, Alkol mağdurlarının  MEZARA-HAPİSHANEYE-TİMARHANEYE-YIKILAN AİLE OCAKLARINA-TOPLUMUN DEJENERASYONUNA  dur demeniz lazımdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR