TERCİH : PROJE İMAM-HATİP

Yaşanan "İşgal Girişimi"nden sonra, proje imam-hatip liselerinin alt puan sınırı 490 dan aşağıya inmemelidir. Bu okulları, fen liselerine giremeyenler değil, fen lisesi üzerinde görenler tercih etmelidir. 

494 puanı olan oğlumuz Yusuf Kesmen'in kaydını Samsun Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesine yaptıracağız. Gelecek yıl diğer oğlumuz Yunus Kesmen de abisinin yanında olacak inşallah. 

Özellikle imam-hatip ortaokullarından birinci, ikinci ve üçüncü olarak mezun olan kız ve erkek bütün öğrencilerin proje imam-hatip liselerini tercih etmeleri hassasiyet gerekliliğidir.

İlim öğrenmek farzdır. Çocukların imam-hatip tahsili yapmaları vaciptir.  Bu okullarda tahsil yapan hiçbir öğrenci mahcup, mahzun, mağdur ve mahrum olmamıştır. 

"Çocuklara yazık olur" endişesiyle yüksek puanlı öğrencileri fen liselerine gönderen ebeveynler vebâl altındadır. Çocukların dünya ve ahiretini ilgilendiren böylesi önemli bir karar, küçük hesaplara kurban edilmemelidir.   

Çocuğu,  böyle bir tercih noktasında olan  ilahiyatçı bir baba olarak, kararımızı ve gerekçesini paylaşmayı vicdani bir sorumluluk görüyorum.

Neden Proje İmam-Hatip ?

Esasen, tüm okullarda en az imam-hatip okullarında olduğu kadar dini bilgi verilmelidir. Ancak, insanın iman değerleri üzere bir hayat yaşaması için sadece teorik bilgi yeterli değildir. 

İman; bir kabûl, bir duygudur. Teorik bilgiler, duygularla harmanlanmaz ise, iman salt bir kabulü geçemez, yani hayata yansımaz. İmanın bedeni bilgi, ruhu da duygudur. Bu duygu ancak irfan, tefekkür ve hayatın hikmetlerini tanıma ve anlama ile sağlanır. 

Çocuklar üzerende bunun en güvenilir şekilde inşa edileceği yer imam-hatip okullarıdır.  İmam-Hatip okulları içerisinde, ülke geleceği ve millete her kademede hizmet sunabilecek düşünce ve plana en uygun eğitim de proje imam-hatip liselerinde verilmektedir. 

Bu nedenle; proje imam-hatip liseleri her konuda ideal bir planın sonuçlanması katkı sağlayacağından, öncelikli ve tek tercih olmalıdır. Fen liselerine alternatif bile görülmeden, bu okullara daha yukarıdan ve daha hedefsel bakılmalıdır. 

Samsun Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesinde görev yapan okul müdürü kıymetli kardeşimiz Zahit Köseoğlu, bu eğitime ve okullara kendini adamış bir değerdir. Emanetin ne anlama geldiğini bilen Zahit kardeşimize evlatlarımıza emanet edip, yanında da bulunursak, geleceğin Türkiye'sine imza atacak beyinler bu okuldan ve okullardan çıkacaktır. 

En başarılı öğrenciler bu okulları tercih etmeli, okul idarecileri de bu teveccühün verdiği mesajı algılamalı, öğretmenler okullarını tercih eden öğrencileri anlamalı, veliler de hem öğrencinin hem de öğretmen ve idarecilerin hizmetinde olmalıdır. 

Biz Samsun Atakum Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesinde olacağız çocuklarımızla. Bu konuda başta, sayın  Valimiz  İbrahim ŞAHİN olmak üzere, her kademedeki idarecilerin vereceği sorumluluğu da hasbi olarak  yerine getireceğiz. 

Temennim; bu okulların 490 puandan aşağıya düşmemesi, tahminim de, 480 puandan aşağıya düşmeyeceğedir.

Yaşanan "İşgal Girişimi" bu okullardan kaçmayı değil, teveccüh etmeyi gerektirmektedir. Bu hain girişimin içinde,  İmam-Hatip okullarından mezun hiçbir kimse yoktur. Bu tespit bile, neden İmam-Hatip liselerinin tercih edilmesi gerektiğine yetecek cevaptır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR