TEOG sınavına eğlenerek hazırlanıyorlar

TEOG sınavına eğlenerek hazırlanıyorlar
Kayseri İstikbal Koleji öğrencileri, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarına (TEOG) eğlenerek hazırlanıyor.

Rehber öğretmenler nezaretinde çalışan öğrencilere, etüt aralarında çiğ köfte ve kahve ikram ediliyor.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerini 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı heyecanı sardı. Tarih yaklaştıkça çalışmalar da hızlandı. Kayseri Özel İstikbal Koleji, öğrencilerini sosyal hayattan da koparmadan bir çalışma sistemi uyguluyor. Çocuklar için okulda rehber öğretmen gözetiminde akşam 20.300'a kadar etüt programları düzenleniyor. Ders aralarında da öğrencileri dinlendirici etkinlikler yapılıyor. Çiğ köfte ve kahve ikramı yapılıyor.

Okul Müdür Yardımcı Ercan Yalçın, TEOG çalışmalarının aslında okullar açılmadan başladığını söyledi. Bugünlerde daha yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Yalçın, “Okulumuzda daha eğitim dönemi başlamadan TEOG hazırlıkları başladı ve öğrenciler motive edilmeye çalışıldı. Sınavdan bir ay önce ise çalışmalar yoğunlaştırıldı. Akşamları 20.30'a kadar rehber öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilere eksik konular birebir anlatılıyor. Seri denemelerle konular pekiştiriliyor." diye konuştu.

Sınava hazırlanmanın sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığını ifade eden Yalçın, öğrencileri sınav stresinden kurtarmak için de sosyal faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Çiğ köfte, kahve gibi ikramların yanında çeşitli oyunlarla öğrenciler zinde tutulmaya çalışılıyor.” dedi. Müdür Yardımcısı Yalçın, öğrencilerin başarı durumlarıyla ilgili sonuçları da hemen değerlendirerek bunları velilere kısa mesaj olarak gönderdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.