Temiz ligi herkes istiyor

- Futbol denilen oyun yaşadığımız şu  dünyada artık  insanların hayat  biçimlerinden birisi olarak insanların yaşamlarında çok önemli bir yer işgal ettiği artık bir gerçek olarak kendini kabul ettirmeye devam etmektedir.

- Herkesin bildiği gibi  dünyamızdaki  en büyük sektörlerden biriside  diğer branşlara büyük bir fark atarak futbol  denilen bu  oyun yaşamımızın hemen hemen her saatinde yerini almaya  devam ediyor. Dünyada ve ülkemizde milyonları arkasında sürükleyen, artık insanların  neredeyse, ekmek ve su ihtiyacı gibi bir  durum almaya başlayan,  her  geçen gün cazibesini dahada artıran bir temasa, bir şov haline gelen bu sektörün insanları da idare etmeye başladığında görmek artık kaçınılmaz bir  gerçek olduğunu hepimizin kabul etmesi gerektiğine inanmaktayım.


 
- Futbol ligleri başladığı tarihlerde dünyada ve  ülkemizde hemen hemen  bütün sporseverlerin, yöneticilerin söylediği ortak bir söz  vardır. ""TEMİZ BİR LİG İSTİYORUZ"" Tabiki; ""HERKES TEMİZ LİGİ İSTİYOR"" Yılardır spor müsabakalarını izler, takip  ederim. Her sezon başı hep etrafa gülücükler atılıp, çiçekler savrulur. Ama müsabakalar ilerledikçe liglerin sonları yaklaşmaya başladıkça, alınan bazı istenmeyen şonuçlar insanları rahatsız etmeye başlayınca bazıları istemeye istemeye de olsa kulaklara  hoş gelmeyen sözler ve demeçler vermeye başlarlar.
- Bir önemli konuda bu ilde saha kapatma olayı ilk defa gerçekleşmemiştir. Yıllarca önce Ladik sahası da kapatılmıştır. Bu ceza TFF'nin disiplin talimatnamesinin 40'ıncı maddesinin 1"înci ve 2"inci fıkrası gereğince, hakem ve gözlemci raporları sonucunda karara bağlanır.
- TEMİZ BİR LİG HER FUTBOLSEVERİN  İSTEĞİDİR.


- Sezon  başlamadan bir  ay  kadar önce TFF disiplin cezalarının degişikliğe uğradığını, daha da ağırlaştığı hakkındaki açıklamalar bu  sayfalarda  izah edilmişti. Ama çoğu külüp yöneticeleri maalesef hiç ilgilenip öğrenmek için bir girişimde bile bulunmamışlardır.
- TEMİZLİĞİ HERKES İSTİYOR
- Vicdanlar kimin temizliğe leke düşürdüğünü biliyor, herkes kendi hesapını versin.
- Çamur atma mantığı ile kimseyi karalamasın.
- Bu ligde her yıl  aynı senaryo, şampiyon gücü olur.
- Düşenleri federasyon ve bilinmeyen !!!! güçler düşürür.
- Buna çoçuklar bile inanmaz.
--Güneşi balçıkla sıvayamassınız.
- Bizden  söylemesi.
- Hoşçakalın

 

 


                                                                                                                                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR