TEMA’DAN DOĞA EĞİTİMLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

TEMA’DAN DOĞA EĞİTİMLERİNE DESTEK ÇAĞRISI
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “TEMA Vakfı, çocukların yaşamı doğadan öğrenmesi için, tüm Türkiye’yi 3464’e mesaj göndererek "Yaşamı Keşfediyorum" projesini desteklemeye davet ediyoruz.

2015-2016 eğitim öğretim yılında 81 ilde, 4 yüz  öğretmen, 10 bin ilkokul öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz ” dedi.

Okul öncesinden liseye kadar eğitim sisteminin her basamağı için doğa eğitim programları geliştiren ve 81 ildeki temsilcileri ve gönüllüleri aracılığıyla uygulayan TEMA Vakfı, “Yaşamı Keşfediyorum” projesi için ulusal yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Tüm Türkiye’yi geleceğin doğa hakları savunucularının yetişmesi için ‘Yaşamı Keşfediyorum’u desteklemeye davet ediyoruz. ‘Yaşamı Keşfediyorum’ doğadan öğrenmeye dayalı bir eğitim projesi. Destek olmak isteyen herkesi 3464'e TEMA yazıp SMS göndererek 8 TL katkıda bulunmaya ya da TEMA Vakfı’na bağış yapmaya çağırıyoruz. TEMA Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde, Milli Eğitim müfredatına uygun olarak ilkokul öğrencileri için hazırladığı eğitim programlarının bir parçası olan “Yaşamı Keşfediyorum” projesine destek kampanyası 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğiz Öğretmenlere destekleyici materyaller gönderilecek. Eğitimlerin çoğu doğada ve açık alanda bulunmayı teşvik eden etkinliklerden oluşuyor. 32 adet etkinlikten oluşan eğitim programı toprak, hava, su ve biyolojik çeşitlilik konularını içeriyor” dedi.

DOĞA EĞİTİMLERİ RUHSAL VE FİZİKSEL GELİŞİM SAĞLIYOR
TEMA Vakfı eğitim programlarının doğa haklarının korunduğu bir geleceği kazanmak anlamını taşıdığını ifade eden Başkan Ataç, “Doğayı denetimleyen çocuklar doğal sistem ve süreçleri anlayarak büyürler. Ancak eğitimlerin en az bunun kadar önemli bir faydası daha var. Uzmanlar, doğa eğitimlerinin çocukların gelecekte çözüm odaklı, yaratıcı, yenilikçi ve doğa ile özdeşlik kurabilen bireyler olmalarına da katkıda bulunduğunun altını çiziyorum  ve bunun yan sıra  çocukların giderek hareketsiz ve doğadan kopuk bir yaşam biçimini benimsemesi şişmanlık ve obezite gibi fizyolojik ve algı/duyu dünyalarının zayıflaması, dikkat bozukluğu ve depresyon gibi ruhsal sorunlar yaşama olasılıklarını artırıyor. Bunun sonucunda doğayı tanımayan, kendisini onun bir parçası olarak görmeyen, doğaya kayıtsız bir nesil yetişiyor. Çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişimi için doğa ve açık alan aktivitelerinin çok büyük bir önemi bulunuyor. Desteklemek için 3464'e TEMA yazıp SMS göndererek 8 TL katkıda bulunabilir ya da TR74 0006 4000 0011 0351 3018 31 banka hesabına dilediğiniz miktarda bağış yaparak destek verebilirsiniz. Kampanya ve eğitimler hakkında www.tema.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Türkiye Çöl Olmasın” diye konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.