TEKRARI OLMAYAN BAŞARI TESADÜFTÜR

Olmayınca olmuyor sözü bir maça ancak bu kadar uyar. Artık ne isterseniz onu deyin olmadı. Defansın Kamara' yı tutamaması, Yalçın ve Yameogo' nun berbat oyunu, Ferhat' ın etkisizliği  Samsunspor'a pahalıya mal oldu. Hakemin 42. dakikada penaltı faciası inanılmaz, Burak, Nadir, Guido, Kubilay, Savi' nin kaçırdıkları şaka gibiydi. Kaybedilen 2 puanın ağır sebebi ise Kubilay' ın etkisiz oyunu diğeri Saviçeviç' in pasif kalışıydı.

Beraberliğin düşünülmediği oldukça baskılı bir oyun anlayışı ile çıktı sahaya Samsunspor ama Menemenspor' da 5. dakikadaki şok gol ile beraberliğe gelmediğini yazılı olarak bildirdi. İşte her zaman dediğimiz gibi korkusuz oynadığında geri yaslanmadığında  hakkınıda alıyorsun. Menemenspor' da aynen bunu yaptı. Nereden inceyse kopsun düşüncesini ekranlardan okuduk.  

Temponun 90 dakika düşmediği maçta Menemenspor' u görünmeyen bir kalkanda korumaya aldı. Bu da bir gerçek. Kaçan goller anlatılmaz yaşanır cinsindendi. Beceriksizlik mi dersiniz şansmı dersiniz size kalmış artık. Gyasi' nin son 20 dakikada çıkardığı oyun ise bundan önceki tüm maçlarına bedeldi. Tek kelime ile mükemmeldi. Ertuğrul hoca oyuna alması için bir kamyon sebep varken geç aldığı Gyasi için pişmanlık duymalı. 

12 maçta 6 beraberlik 1 mağlubiyet ile Samsunspor tam 15 puan kaybetti. 15 koca puan. Kanatlardan neden orta yağmaz ? Orta saha neden 2 pasta geçilmez ? Topla neden gereksiz vakit geçirilir ! Defans neden seri çıkış yapmaz ! Kaleciyle oynamanın önüne neden geçilemez ! Bu ve bu tarz sorunların bir an önce çözülmesi lazım. Akıcı, seri ve garantili kısa pas ile taktiği kurgusu sistemi iyi bir oyun anlayışının takımda artık oturması gerekiyor.

Menemenspor kesinlikle alınması gereken çok önemli bir 3 puandı. Gözün zirvedeyse,  yeneceksin öyle yada böyle. 3-0/4-0 biter dediğimiz maçı oturarak izleyemedik sayenizde. İlk yarı için son 5 maçı kalan Samsunspor' un şansı,  rakiplerinin de devamlı tökezlemesi oldu. Rakipler devamlı tökezlemez ama, alır başını giderler arkalarından baka kalırız. Yapmayın bunu, maç berabere biz top çeviriyoruz. Saniyelerin altın değerinde olduğunu birileri hatırlatmalı futbolcularımıza.

 Zamana oynuyoruz, Nurullah' a oynuyoruz yan top yapıyoruz. Sonra tv başında binler aklını oynatıyor. Puan kaybına tahammül yok dedikçe puanlar kaybediyoruz.  Ahmethan, maç kurtaracak bir forvet değil. Son 10 dk bu futbolcudan hiçbir şey alamazsın. Enes olabilirdi. Tercih tabiki Ertuğrul hocanın. Kubilay sana bikaç çift lafım var. Senin nasıl bir kalitede futbolcu olduğunu tüm Samsun biliyor. Hani mükemmel şutlar, hani akla zarar ara paslar, hani muhteşem oyun aklı. Nereye gitti. Sen bu kadar sıradan mısın ? 

Takım genel anlamda uyumsuz. Hem ileri uçta hem ortasaha da hem defansta iyi değiliz. Oyun ve oyuncu anlamında eksiklerimiz baş ağrıtmaya devam ediyor. Yameogo en berbat maçını oynadı. Her ne kadar gol sıkıntısı görünsede takımda defans sıkıntısıda büyük. Toplamda 2 maça çıkabilen 3.maçta sakatlanan Boli' nin yokluğu Samsunspor' da doldurulamadı. Ne zaman gelecek bu nasıl bir sakatlıktır.

Samsunspor' un 12 maçlık periyodu değerlendirildiğinde verilecek puan oldukça düşük. Eğri oturup doğru konuşacağız. Aksıyoruz. Her bölgemiz sorunlu. Bir iyi iki kötüyüz. Böyle başarı yakalanmaz. Tekrarı olmayan başarı tesadüftür.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR