Tekkeköy’lü Çiftçiler Hibe Desteği Almaya Hazırlanıyor

Tekkeköy’lü Çiftçiler Hibe Desteği Almaya Hazırlanıyor
Tekkeköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce ilçede hayvancılık ile uğraşan, geçimini sağlayan çitçilere Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) Hibe Desteklerinden faydalanabilmeleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tekkeköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce ilçede hayvancılık ile uğraşan çitçilere Doğu Karadeniz Kalkınma Projeleri (DOKAP) Hibe Destekleri ile ilgili Samsun İl Müdürlüğünde görevli teknik personellerin sunumuyla bilgilendirme toplantısı yapıldı. DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi ); büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin alt yapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için yapılacak yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesini amaçlıyor. Karar kapsamında en az bir yıldır aktif olan yetiştiricilere hibe desteği uygulanabiliyor.

Hibe desteği programının 2014-2018 yılları arasında uygulanacağını belirten Tekkeköy İlçe Tarım Müdürü İcabi Çağan "Düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısı ile ilçemizde hayvancılık ile uğraşan vatandaşların hibelerden en iyi şekilde yararlanmasını hedeflemekteyiz. Karar kapsamında kurulu veya kurulacak işletmelere yeni inşaat veya tadilatta %50, damızlık boğa, koç ve teke alımında %80 hibe desteği ödemesi yapılacağını belirtti. Çağan açıklamasında Ahır ve ağıl yapımı tadilatı için başvuruların Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, Damızlık erkek materyal başvurularının ise İlçe Tarım Müdürlüğümüze yapılacağını ifade etti. Ayrıca Karar kapsamında gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmeler uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.