Tekkeköy’de Ramazan Etkinlikleri

Tekkeköy’de Ramazan Etkinlikleri
Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Ramazan Etkinlikleri ve Ramazan sokağı yediden yetmişe tüm Tekkeköylülerin ilgi odağı oldu.

Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi tesisleri yanında kurulan Ramazan Sokağı Ramazan Ayı süresinde bir birinden farklı etkinlikler ve programlarla Tekkeköylülerle buluşuyor.Bu yıl ilk defa Tekkeköy’de Ramazan Etkinliği düzenlendiğini ve Ramazan Sokağı kurulduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “11 ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm dini motifleriyle yaşanabilmesi için oluşturduğumuz Ramazan Sokağımızda kültür ve maneviyat ağırlıklı bir birinden farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz Tekkeköy Belediyesi 1. Ramazan Etkinlikleri ilçe tarihinde düzenlenen ilk ramazan etkinliği oluyor. İlçemizde bir ilki daha gerçekleştirmenin gururu ve sevinci içinde bu yıl bu etkinlimizden çok notlar çıkartarak seneye daha büyük ve daha farklı bir ramazan etkinlik alanı oluşturmayı düşünüyoruz. Ramazan ayı süresince her gün akşam namazı sonrası gerçekleştirilecek olan Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kur´an-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri, çocuklara özel orta oyunu, tiyatro, Hacivat karagöz gösterisi, ödüllü yarışmalar, sihirbaz gösterileri ile konser ve stand-up gösterileri yer alacak. Yani Ramazan Sokağımızda ve etkinlik alanında yediden yetmişe kadın – erkek, genç - yaşlı herkese yönelik etkinlikler olacak. Yine Ramazan sokağımızda hediyelik eşya satışı, el sanatları ürünleri, şerbetçiler, tatlıcılar, çay ocakları, oyuncakçı, pamuk şekeri, waffle, Osmanlı macunu ve yöresel lezzetlerin olduğu stantlar bulunuyor.

Tekkeköy’den her gün canlı yayın
Ramazan ayı süresince her gün 19’dan iftar saatine kadar Tekkeköy’den ayrıca canlı yayında yapılacağını belirten Başkan Togar, ‘‘Tekkeköy’de her günü dolu dolu bir Ramazan yaşıyoruz. Bu yıl Ramazan ayı süresince Haberaks televizyonunda iftara doğru programı ilçemizden canlı yayınlanacak. Sevgi tekkesi önünde bulunan alanda yapılacak canlı yayın programının her gün bir başka konuğu olacak ve ramazan ayı ile ilgili maneviyat yüklü söyleşiler gerçekleştirilecek’’ dedi.    

Ramazan sokağına davet 
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Ramazan ayının tüm güzelliklerini ve maneviyatını içinde barındıran, her gün farklı etkinliklerin yer aldığı Ramazan sokağımızda ve etkinlik alanımızda birlik beraberlik içinde Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak için her akşam iftardan sonra tüm Tekkeköylüleri Ramazan sokağımıza bekliyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.