Tekkeköy’de örnek bir okul yükselecek

Tekkeköy’de örnek bir okul yükselecek
Samsun Tekkeköy ilçesinde eğitim veren Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanına hayırsever Yeşilyurt ailesi tarafından Türkiye’nin en gelişmiş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve 3 derslikli klinik atölyesi yapılıyor.

Türkiye’nin dört bir yanına okul ve eğitim yatırımları yapan hayırsever Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesi Tekkeköy’e örnek bir okul kazandırıyor. Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesinde eğitim veren Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanına hayırsever Yeşilyurt ailesi tarafından 16 derslikli yapılacak olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve 3 derslikli klinik atölyesi yapımına ilişkin işbirliği protokolü Samsun Valisi Osman Kaymak ile hayırsever İşadamı Cemal Yeşilyurt arasında imzalandı.

Protokol imzalanması esnasında salonda Samsun Valisi Osman Kaymak ve hayırsever İşadamı Cemal Yeşilyurt’un yanında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’de hazır bulundu.

Başkan Togar, “İlçemize yeni bir okul daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

İlçedeki eğitim öğretim veren okulların eğitim yuvalarının sayısının katlanarak arttığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “ilçemize dört yıl gibi kısa süre içerisinde dokuz farklı eğitim kurumu kazandırarak Tekkeköy’ü eğitimde marka bir ilçe haline getirmeyi başardık. Eğitim kurumlarının ilçemizde hayat bulması için gerekli arsa tahsisi, imar düzenlemesi, kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmelerin ve resmi takibin yapılması gibi önemli çalışmaların yanında yatırımcılarımızın ve hayırseverlerin ilçemize okul inşa etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler ilçemizde eğitim kurumlarının yükselmesi için üzerimize düşenden fazlasını bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonrada kat kat arttırarak yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekkeköy’de örnek bir okul yükselecek

İlçeye yeni okul kazandırma konusundaki çabalarına hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesinin her zaman destek sağladığına dikkat çeken Başkan Togar, “Hayırsever iş adamımız Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesi bizlerin talebini kırmayarak ilçemize yeni ve örnek bir okul kazandırıyor. Ülkemizin, şehrimizin ve ilçemizin ekonomisine, istihdamına en büyük katkıyı ve desteği sağlayan hayırseverlik denince ilk akla gelen, eğitimi her şeyin üstünde tutan ve ülkemizin dört bir yanına okullar ve eğitim tesisleri kazandıran şehrimizin hayırsever abisi Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesi Tekkeköy’ümüze yeni bir okul daha kazandırıyor. Hayırseverliği ile çevresine örnek olan Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesi bugün Samsun Valimiz Osman Kaymak ve Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen’in katılımıyla ilçemize kazandıracağı 16 derslik ile üç klinik laboratuardan oluşan Türkiye’nin en gelişmiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilçemize yapılması ile ilgili protokolü imzaladılar. Her türlü bilişsel, teknik ve laboratuar alt yapısına sahip olarak inşa edilecek Türkiye’nin en gelişmiş Tarım Meslek Lisesi mevcut Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kanserde erken teşhis konusunda ‘Erken teşhiste biodedektör köpekler’ adlı projesinin hayata geçirilebilmesi için gerekli donanıma ve alt yapıya da sahip olacak. Bizleri her zaman destekleyen, hayırseverlik ve yardım konularında öncü olan, hayırsever iş adamımız Cemal Yeşilyurt amcamıza ve Yeşilyurt ailesine bizleri kırmayarak okulu ilçemizde yapmayı kabul ettikleri için ilçem ve şahsın adına bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum