TEKKEKÖY'DE AŞURE İKRAMI

TEKKEKÖY'DE AŞURE İKRAMI
Başkan Togar, aşure dağıttı

Tekkeköy Belediyesi tarafından Muharrem ayı vesilesiyle merkez pazar yerinde vatandaşlara 5 bin aşure dağıtıldı.
İlçe merkezinde bulunan ve 62 mahallenin pazar alış verişi yaptığı pazar yerinde kurulan stantta Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramı yaptı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, gelenekleri, örf ve adetleri yaşatmaya kararlı olduklarını belirterek, “Belediye olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin, çalışmalarının yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz. Bu kapsamda her yıl muharrem ayında yapmış olduğumuz aşure dağıtımını bu yılda yaptık” dedi.

Muharrem ayında yapılan aşurenin birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel temsili olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, "Aşure demek, kardeşlik demek, birlik ve beraberlik demek, farklılıklarımıza karşı birlikteliğin, dayanışmanın, paylaşma ve hoşgörünün aynı kapta bir araya gelerek bolluk ve berekete dönüşmesinin simgesi demektir. Bizler aşurede yer alan bir birinden farklı malzemeler gibi bir araya gelip ortak gaye etrafında tek yumruk olduğumuz sürece hem yerelde hem ulusalda bir çok başarıya ulaşırız. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin. Bu vesile ile bir kez daha hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Muharrem Ayını kutluyor Aşure günümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.