Tekkeköy Ramazan Sokağına yoğun ilgi

Tekkeköy Ramazan Sokağına yoğun ilgi

 

Tekkeköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Ramazan Etkinlikleri ve Ramazan sokağı Ramazan ayının ruhu, maneviyatı ve tüm güzellikleri ile her akşam genç yaşlı, çoluk çocuk yediden yetmişe tüm Tekkeköylülerin yoğun ilgisi ile dolup taşıyor.

Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi tesisleri yanında kurulan Ramazan Sokağı Ramazan Ayı süresince her akşam iftarın hemen ardından bir birinden farklı etkinlikler ve programlarıyla Tekkeköylülerle buluşarak Ramazan ruhunu, maneviyatını ve güzelliklerini sergileyeme devam ediyor.Tekkeköy Ramazan Sokağı, çeşitli etkinlikler, animasyon gösterileri, orta oyunu, sahne gösterileri, çocuk oyunları, yarışmalar ve alışveriş stantlarıyla büyük ilgi çekiyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği Tekkeköy Belediyesi Ramazan Sokağı’nda, aileler de çocuklarıyla birlikte ilgi çekici sevilen etkinlikler eşliğinde eğlenceli akşamlar yaşıyor. Geleneksel Türk tiyatrosunun efsaneleşmiş oyunlarının sahnelendiği Ramazan Sokağı’nda, çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinlik ve gösterilerin yanında Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler, neyzenler ve semazenlerinde programda olmasıyla ramazan ayının maneviyatı ve güzellikleri her alanda yaşatılıyor. 
Ramazan ruhunun Tekkeköy Belediyesi Ramazan Sokağında her alanda yaşatıldığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “On bir ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm dini motifleriyle yaşanabilmesi için kurduğumuz Ramazan Sokağımızda kültür ve maneviyat ağırlıklı bir birinden farklı etkinlikler çerçevesinde her akşam iftar sonrası vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Ramazan ayı süresince her akşam iftar sonrası gerçekleştirilen Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kur´an-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, ilahiler, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, tasavvuf musikisi konserleri, çocuklara özel orta oyunu, tiyatro, Hacivat karagöz gösterisi, ödüllü yarışmalar, sihirbaz gösterileri ile konser ve stand-up gösterileri yer alacak. Yani Ramazan Sokağımızda ve etkinlik alanında her yaş gurubuna uygun kadın – erkek, genç - yaşlı herkese hitap eden etkinliklerle her akşam dolu dolu olacak. Yine Ramazan sokağımızda hediyelik eşya satışı, el sanatları ürünleri, geleneksel damak tatlarına uygun yiyecekler, şerbetçiler, tatlıcılar, çay ocakları, oyuncakçı, pamuk şekeri, waffle, Osmanlı macunu ve daha bir çok yöresel lezzetlerin olduğu stantlar bulunuyor.

Ramazan sokağından vatandaşlar memnun
Bu yıl ilk defa kurulan Ramazan sokağına ilginin yoğun olmasından memnun olduklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘İlk defa düzenlediğimiz 1. Ramazan etkinliklerimize ilginin yoğun olması ve insanların böyle aktivitelere ilgi duyması bizleri de mutlu ediyor. Vatandaşlarımızdan çok güzel olumlu yorumlar alıyoruz. Her gün onlarca kişi gerek telefonla gerekse bizleri gördüğü yerde yanımıza gelerek memnuniyetlerini dile getiriyor. Ramazan ayının tüm güzelliklerini ve maneviyatını içinde barındıran, her gün farklı etkinliklerin yer aldığı Ramazan sokağımızda ve etkinlik alanımızda birlik beraberlik içinde Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak için her akşam iftardan sonra herkesi Ramazan sokağımıza bekliyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.