Tekkeköy Merkez Mezarlığı ve çevresi düzenlendi

Tekkeköy Merkez Mezarlığı ve çevresi düzenlendi
Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri Tekkeköy Merkez Mezarlığında köklü bir bakım ve temizlik çalışması başlattı.

Tekkeköy Belediyesi ilçe merkezinde bulunan Tekkeköy’ün kurucusu Şeyh Yusuf Zeyyüddin’in hazretlerinin türbesinin de içerisinde yer aldığı merkez mezarlığı içerisinde budama, temizlik, ot biçme, bakım ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı.

Bu dünyadan göçen rahmetli olan dedelerimizin atalarımız kabristanlıklarının bulunduğu alanlara sahip çıkmak bakımını yapmak geçmişimize karşı en büyük görevimizdir diyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘ilçemiz merkezinde bulunan ve yıllardır hiçbir çalışma yapılmayan mezarlığımızda köklü bir çalışma başlattık. Tekkeköy mezarlığı Tekkeköy’ün kurucusu Şeyh Yusuf Zeynüddin hazretlerinin türbesinin de yer aldığı çok eski bir kabristanlık. İçinde aynı zamanda bizlerinde dedelerinin atalarının mezarları ile Şeyh Yusuf Zeyyüddin camii yer alıyor. Mezarlık içi ağaçlar, otlar ve çalılar ile kaplanmıştı. Bizde sonbahar mevsiminin gelmesiyle ağaçların budanması ile işe başladık. Daha sonra mezarlık içerisindeki yabanı otları ve çalıları temizledik. Ağaçların budanması ve etrafın temizlenmesi ile mezarlık ve cami etrafı çok güzel bir görünüm kazandı. Bakımsın olan diğer mezarlıklarda da böyle bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bir gün bizlerde bu yalancı dünyadan göçüp gideceğiz. Bizler kendi merhum ve merhumelerimizin atalarımızın, dedelerimizin, ninelerimizin mezarına sahip çıkmalıyız ki yarın bizlerin mezarlarına da çocuklarımız, torunlarımız sahip çıksın’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.