Tekkeköy MEM’den Uluslar arası ödüllü ticaret oyunu

Tekkeköy MEM’den Uluslar arası ödüllü ticaret oyunu

 

PLAY4GUIDANCE Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı ERASMUS PLUS programı Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) kapsamında 01/09/2014 tarihinden itibaren 3 yıldır yürütülmekte olan PLAY4GUIDANCE  Stratejik Ortaklık projesinin son toplantısı Almanya'nın Düsseldorf şehrinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya ve proje yürütücüsü Meltem Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

PAY4GUIDANCE projesi, öğrencileri ve işsiz gençleri girişimcilik ve matematiksel beceriler alanında eğiten ve onlara rehberlik eden bir Avrupa ticaret oyunu geliştirmiştir. Proje kapsamında lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve genç işsizlerle Tekkeköy İlçesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2 pilot uygulama yapıldı.  Bunun yanı sıra projenin başlangıcında yerel paydaşları bilgilendirmek amacıyla bir Ulusal Konferans düzenlendi. Projenin 2. Ulusal Konferansı 23 Mayıs’ta Tekkeköy Kaymakamlık toplantı salonunda Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, lise müdürleri, bilişim teknoloji öğretmenlerinin katılımıyla  gerçekleştirildi.Konferansta Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr İsmailİşeri Oyun programlama teknolojileri ve günümüzün yeni iş modellerinden biri olan oyunlaştırma ve oyunlarla öğrenme konularında bir konuşma ve sunum yaptı.  Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Erdem Birinci, kendi tasarladığı oyunu sundu. 
Proje hakkında bilgi veren Yalçınkaya, ‘‘PLAY4GUIDANCE ticaret oyununun ödüllü uluslararası yarışması için kayıtlar açılmış olup  http://play4guidance.cetic.liuc.it/login.htm  adresinden kayıt yaparak oyunu deneyebilirsiniz.  Oyun internet üzerinden her hangi bir internet tarayıcısıyla oynanır. Sisteme girmek için kayıt formunu doldurulur ve kayıtta belirttiğiniz e-posta adresine doğrulama kodu gönderilir. PLAY4GUIDANCE Ticaret Oyunu " Kendi Şirketini Yönet", takımlar arasında oynanan, her bir takımın diğer takımlarla pazarda rekabet halindeyken stratejik bir bakış açısını yönetme görevini üstlendiği bir simulasyon oyunudur. Oyunun senaryosu gereği oyuncu, tişört üretimi yapan bir fabrikayı yönetmektedir. Oyun 12 turdan oluşmakta olup en sonunda oyuncunun girişimcilikle ilgili yeterlikleri ve becerileriyle ilgili 10 ana başlık altında değerlendirme yaparak geribildirim vermektedir’’ şeklinde açıklamalarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.