TEKKEKÖY KÜTÜPHANE AÇILIŞI

TEKKEKÖY KÜTÜPHANE AÇILIŞI
Emekli Subay,Kıbrıs Gazisi, Yazar Atilla Çilingir ve Mapuder Derneği iş birlikteliği ile hazırlanan; Samsun Tekkeköy Büyüklü İlköğretim Okulunun Kütüphanesi, tören ile açıldı

 19-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında  hazırlıkları tamamlanan kütüphanenin açılışına; Samsun İl Vali Yrdc. Sn. Hakan Kubali, Tekkeköy Kaymakamı Sn. Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Sn. Hasan Togar, Tekkeköy Milli Eğitim Md. Sn. Ahmet Yalçınkaya, A.D.D Samsun Şube Başkanı Sn. Dr. Işık Özkefeli, Okul Md. Sn. İbrahim Ünal, Öğretmenler, öğrenciler ve Tekkeköy Halkı katıldı. Okul Md., Vali ve Yazar Atilla Çilingir'in konuşmasını takiben; kütüphane açılışına geçildi. Kütüphaneyi yazmış olduğu kitapların geliri ile oluşturan Sn. Çilingir; yapmış olduğu konuşmada şu hususlara değindi: ''Bugün benim yaşamımın en önemli, en özel, en güzel günlerinden birisi. Doğduğum, bundan yıllar önce Teğmen rütbesiyle görev yaptığım güzel Samsun'umuzda 46 yıl sonra bugün bir kütüphane açacağımı hiç düşünmemiştim. Hayatım boyunca ülkeme faydalı olmaya çalıştım. Ardımda bıraktığım yıllar, bana çok önemli bir şey öğretti. O da; 'bu güzel ülkeye en iyi hizmet etmenin, eğitimden geçtiği gerçeğidir.' Bu düşünceden hareketle; bundan önce Kıbrıs'ta, Van'da benzer sosyal projelerim de oldu. Bugün üçüncüsü burada gerçekleşti. Sevgili Çocuklar; Giderek büyüyen, gelişen Türkiye'mizin; sizlerin başarılarıyla, yaratıcı hayalleriyle, daha da büyüyeceğine olan inancım tamdır.Unutmayınız ki;Başöğretmenimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel vatanın çağdaş yarınlarını size emanet etti. ''Hayatta en hakiki mürşit (klavuz /yol gösteren) ilimdir.''Diyerek de ülkemiz için ilmin ama çağdaş, akılcı, modern ilmin ne kadar önemli olduğuna işaret etti.  Atamızın bu öğüdünü asla unutmayınız...''dedi.

Konuşmanın ardından kütüphanenin oluşturulduğu sınıfa geçildi.
Öğrencilerin ve açılışa katılanların büyük bir beğenisini kazanan kütüphanede, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı ve ilköğretim öğrencilerine kaynak sağlayacak toplamda; 2500 kitap, çeşitli kaynak ansiklopedileri iki adet de bilgisayar bulunmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.