Tekkeköy Kurşunlu Şelaleleri turizme kazandırıldı

Tekkeköy Kurşunlu Şelaleleri turizme kazandırıldı
Tekkeköy Büyüklü Mahallesi Kurşunlu mevkiinde yer alan ve kurşunlu şelaleleri adıyla anılan doğa harikası şelaleler ve etrafı Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın çabaları ile taş ocağı olmaktan...

kurtarılıp çevre düzenleme çalışmaları ile turizme kazandırıldı.   
Büyüklü halkının yıllardır sürdürdüğütaş ocağı ile mücadelesi Başkan Togar’ın desteği ile geçen aylarda hukuki bir zafere dönüştü. Hukuki zaferin akabinde Kurşunlu şelaleleri Başkan Togar’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından artık yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin araçları ile rahat bir şekilde ulaşılabileceği hale getirilerek, turizme hizmet edecek duruma geldi.
Şelaleler turizme kazandırıldı
Kurşunlu şelaleleri şarıl şarıl akan suyu ile yemyeşil ağaçların arasında doğa harikası bir alan olmasına rağmen ulaşımı imkansız ve etrafı çalılar ile kaplı keşfedilmeyi bekleyen bir turizm alanı idi diyen Başkan Togar ‘bu alanı taş ocağı olmaktan kurtarır kurtarmaz ilk olarak burayı turizme kazandırmak için projeler hazırladık. Öncelikle yerli yabancı ziyaretçilerin ulaşılabileceği hale getirmek için yol açtık. Açtığımız yolu taş parke ile kaplayıp, gelen ziyaretçilerin araçlarını park edecekleri otopark alanları yaptık. Yine alan içine insanların oturacağı banklar ve kamelyalar yerleştirip derenin karşısına geçecekleri bir ahşap köprü inşa ettik.  Kısa sürede tüm çalışmalarımızı tamamlayarak burayı insanların gezip görmek için heves edecekleri bir alan haline getirdik. Şimdi Büyüklü Kurşunlu şelaleleri ziyaretçilerin en çok uğradıkları yer haline geldi. Özellikle şehrin gürültüsünden ve stresinden bunalan insanlar hafta sonları aileleri ve çocukları ile bu eşsiz doğal güzelliğin hemen yanı başında su sesleri arasında dinlenip piknik yapıyorlar. Bu güzelliği turizme kazandırıp insanları buraya çekmek aynı zamanda ilçemiz ve bölge halkı içinde ekonomik bir kazanç kapısı sağlayacaktır’ dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.