Tekkeköy Belediyesinden Anlamlı Destek

Tekkeköy Belediyesinden Anlamlı Destek
Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yıl Anısına hazırlanan “Kırkyama Örtü (yorgan) Projesi’’ için Tekkeköy Belediyesi tarafından oluşturulan Kırkyama Çalışma Grubu 53 parça ile destek verdi.

Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yılı Anma töreninde şehitliğin üzerine örtülecek yorgan projesine Türkiye’nin 81 ilinden çığ gibi destek geliyor. Tekkeköy Belediyesi Kırkyama Çalışma Gurubu da projeye destek vermek amacıyla çalışma başlattı.

 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ülke çapında başlatılan bu anlamlı proje için Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde bayanların yürüttüğü Kırkyama örtü (yorgan) projesi çalışmaları için bir grup oluşturduk. Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yılı Anısına başlatılan projede ülkenin çeşitli yerlerinde 2015 parçadan oluşan Kırkyama Örtü yapılıyor. Bu örtü 18 Mart sabahı askerler ve gençler tarafından Gelibolu Yarımadasındaki şehitliklere taşınacak ve oradaki şehitlerimizin üzerlerine örtülecek. Tekkeköy Belediyesi ile ilçe Halk eğitimi merkezimizin bu projeye destek amacıyla başlattığı bu çalışmayı bizleri çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. Tekkeköy Belediyesi olarak bu projede yer almak ve destek vermek istedik bunun için de bir çalışma grubu oluşturduk. 23 kişilik çalışma grubumuz yürütmüş olduğu bir program sonucunda, 50 X 50 cm ebatlarında 53 parça el emeği göz nuru ürünü tamamladılar. Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konulan ürünler buradan Çanakkale’ye gönderilecek. Çanakkale Şehitlerimizin 100. Yılı Anısına hazırlanan kırkyama (yorgan) projesi için çalışma yapan tüm bayanlara böyle mukaddes ve manevi duygularla yüklü bir projede yer aldıkları için teşekkür ederim’ dedi.

 

Proje sonunda 18 Mart sabahı 2015 parçadan oluşan Kırkyama Örtü (yorgan) Gelibolu Yarımadasındaki şehitliklere taşınarak oradaki şehitlerimizin üzerlerine örtülecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.