TEKKEKÖY BELEDİYESİ YENİ BİNASINDA

TEKKEKÖY BELEDİYESİ YENİ BİNASINDA
Karadeniz’in en büyük Belediye binası hizmete girdi

Tekkeköy Belediyesi Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kullanım alanına ve en büyük meydanına sahip yeni binasına taşınarak vatandaşlarına hizmet vermeye başladı.

Tekkeköy Belediyesi 14 Kasım 2016 Pazartesi günü itibarıyla tüm birimleriyle Samsun Ordu kara yolu üzerindeki yeni binasında hizmet vermeye başlıyor. 

Tekkeköy’ün ve bölgenin çağın gereksinimlerine yaraşır modern ve her türlü donanıma sahip bir belediye binasına kavuştuğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Vatandaşlarımız, farklı binalarda hizmet veren belediye müdürlüklerimize artık tek bir binada, kolayca ulaşabilecek. Yeni birimlerin oluşması nedeniyle mevcut binamız ihtiyaçlarımıza cevap veremeyecek hale gelmişti.  Son teknoloji ile donatılan yeni binamızda tüm birimler tek çatı altında toplanarak halkımıza daha hızlı, daha kaliteli ve kesintisiz hizmet verebilecek. 16 bin 500 metrekare inşaat alanına ve 16 bin metrekare meydana sahip yeni binamız tüm birimleriyle pazartesi gününe hazır. Binamız, Samsun-Ordu karayolu üzerinde Tekkeköy sapağının üç yüz metre sağında ilçemizin her yerinden ulaşım imkanı olan tam orta noktada yer almaktadır. Akıllı belediye özellikleri ile hizmet binamız toplam 8 kattan oluşuyor. 300 kişilik iki adet konferans salonu, 400 araçlık açık ve kapalı otoparkı, 5 adet toplantı salonu ve 2 adet asansöre sahip yeni binamız merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, grup toplantı salonlarının yanında her türlü bilişsel teknolojik donanımı ile çağın şartlarına ayak uyduruyor. Çalışanların iş temposunu daha hızlandıracak alt yapıya ve donanıma sahip yeni belediye binamız sayesinde her şeyin en iyisine laik olan halkımıza daha kaliteli daha hızlı ve kesintisiz hizmet vereceğiz. Yeni binamızda engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Binamız engelli vatandaşımızın her türlü ihtiyarcına cevap verecek şekilde dizayn edildi” diye konuştu.

Tekkeköy belediyensin yeni binası 16 bin metre kare meydana sahip

Belediyenin önündeki alanının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olacağını vurgulayan Başkan Togar, “Belediye hizmet binamızın üzerinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük meydanın daha çok insanlarımızın aktif şekilde yararlandığı, gösteriler yaptığı, etkinlikler düzenlediği çok amaçlı kültür meydanı şeklinde düzenledik. Yine binamızın etrafında 5 bin metrekarelik açık otopark ile bina altında 3 bin 500 metrekarelik kapalı otoparkımız bulunuyor. Belediyemizde işi olan vatandaşlarımız araçlarını rahatlıkla park edebilecekleri açık ve kapalı birçok alan mevcut olduğundan vatandaşlarımız kesinlikle park sorunu yaşamayacak. Belediye hizmet binamızın üzerinde bulunduğu bu meydanımıza 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ismini verdik. Tüm açık hava mitingleri, toplantılar artık bu meydanımızda yapılabilecek. Aynı zamanda 15 Temmuz günü milletimizin onurlu duruşuyla darbeyi önlemesi ve o esnada şehit düşen vatandaşlarımız her daim bu meydanda yaşatılacak. Yine Belediye binamıza çıkan tüm bağlantı yollarını sıcak asfaltla kaplar iken kaldırımlarımızı da tekerlekli sandalyeye ve engelli vatandaşlarımıza engel teşkil etmeyecek şekilde düzenledik” şeklinde konuştu.

Çağa ve teknolojiye yaraşır akıllı belediyecilik

Tekkeköy Belediyesinin yeni binasına taşınmasıyla Akıllı belediyecilik anlayışını tam anlamıyla hayat bulduğunu belirten Başkan Togar, "Çağa ve çağın gereksinimlerine ayak uyduruyoruz ve artık bilgiyi yönetiyoruz. Samsun’da akıllı belediyeciliği, e-imzayı, e-belediyeciliği kullanan ilk belediyeler arasında yer alıyoruz. Artık insanlar belediyeye gelmeden birçok işlemini belediyemizin resmi internet sitesinden rahatlıkla ve kolaylıkla yapabiliyor. Bunca teknolojik alt yapıyı vatandaşlarımız ile buluşturarak halkımızın zaman kaybını önlemenin yanında tüm bilgilere kolayca ulaşmalarını da sağladık. Şimdide son teknoloji donanıma sahip akıllı belediye hizmet binamıza taşınarak tüm donanımları bir araya getirdik. Yapmış olduğumuz anket ve kamuoyu çalışmaları neticesinde kamu yararı gözeterek binamıza taşındık. Böylelikle birçok yönden de tasarruf saplamış olacağız. Elli bin nüfuslu ilçemize hizmet veren belediyemiz artık tek çatı altında akıllı belediyecilik donanımlarıyla hizmet verecek. Böylelikle elektrik, su, ısınma, internet, personel, temizlik, yakıt gibi daha birçok harcama kalemi azalarak her ay belli oranda tasarruf sağlamış olacağız. Yeni hizmet binamız ilçemize ve Samsunumuza hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.