Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın Mevlid Kandili mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın Mevlid Kandili mesajı
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen iki cihan Peygamberi'nin dünyaya teşrif ettiği ve kainatı şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlid Kandilinin insanlığın kurtuluşuna açılan bir kapı olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Bu gecealemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimizin dünyaya teşrifinin yıldönümüdür. Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama, yenilenme zamanıdır.  Peygamberimiz(sav)'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinerek, Kur'an'la ve Peygamberimiz'in Sünneti ile buluşma zamanıdır. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanımanın yanında çocuklarımızı onun sevgisi ile yetiştirmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

MevlidKandili gibi kutlu gün ve geceler özellikle manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı, Müslüman din aleminin mübarek ve müstesna günlerindendir. Bu ve bu gibi kutlu ve mübarek günlerimizi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

 

Yüce Allah'ın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede İslam alemive tüm insanlık için yapacağımız dualarla, huzurlu, yaşanılabilir bir dünya için gönülden yakarışta bulunmalıyız. Mevlid Kandili Peygamberimizin dünyaya teşrifiyle getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.

Bu vesileyle, bütün Müslümanların Mevlit Kandilini tebrik eder, bu mübarek gecede Yüce Allah´a açılan ellerin, yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.