TEKİN: "ESNAF BİTMİŞ, AĞLAYANI YOK"

TEKİN: "ESNAF BİTMİŞ, AĞLAYANI YOK"
CHP Milletvekili adayı Hayati Tekin, "Esnaf bitmiş ağlayanı yok. Kalkınma da ekonomi de dibe vurmuş vaziyatte" dedi.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamnda İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu ve İlkadım Seçim Komisyonu ile birlikte Yabancılar Pazarı Esnafını ziyaret etti.

CHP'nin seçim bildirgesi hakkında esnafı ve vatandaşı bilgilendiren Hayati Tekin, esnafın kepenk kapatır duruma geldiğini, evine ekmek götüremez halde düştüğünü söyledi.

Esnafının büyük sıkıntılar çektiğini ve bu sorunların farkında olduklarını söyleyen Hayati Tekin, "Toplumun, esnafın bilinçlenmesi için esnafla bire bir görüşerek sorunlarının çözüm yollarını anlattıyoruz" diyerek şu açıklamalarda buluncu:

"Esnaf bitmiş ağlayanı yok. Kalkınma da ekonomi de dibe vurmuş vaziyatte. Esnaf, evine ekmek götüremez durumda. Her tarafta esnafın durumu içler acısı, esnaf verginin altında borcun altında eziliyor, can çekişiyor. Biz, sorunların hepsini çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümlerini de biliyoruz ve bu sorunları sizlerin desteğiyle biz çözeriz, CHP çözer diyoruz. Hep birlikte yaşanabilecek Türkiye'yi birlikte kuracağız. İnsanların borcunun olmadığı, esnafın vergiler altında ezilmediği çocukların güldüğü Türkiye'yi kurmak istiyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle 8 Haziranda yaşanabilecek Türkiye'yi kuracağız." 

"CHP İLE ESNAFIN SORUNLARI SIFIRLANACAK"
CHP Milletvekili adayı Hayati Tekin,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

"CHP İktidarıyla , esnafın sorunlarını sıfırlıyoruz. Esnaf ve sanatkârların ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacak. Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları vergiden düşürülebilecek. KOSGEB’in proje destekleri artacak. Düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkanlarına sahip olmaları sağlanacak. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlanacak. AVM ve süpermarketlere karşı küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getirilecek. Esnafın özel çarşı ve sanayi sitesi örgütlenmelerine destek verilecek. Esnafın diğer çalışanlarla aynı zamanda emekli olması ve aynı yasal haklardan yararlanması sağlanacak. Esnaf Bakanlığı kurularak, esnafın sorunlarının siyasette daha geniş yer bulması sağlanacak. Bunlar CHP İktidarının esnaf sorunlarına yönelik yapacağı çalışmalardan sadece bazıları”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.