TEK YÖNLÜ YOLA KARŞIYIZ!

TEK YÖNLÜ YOLA KARŞIYIZ!
Beton Yol yapım çalışmaları yaklaşık bir aydır devam eden Samsun Canik İlçesi Cengiz Topel Caddesi'nin tek yönlü yola dönüştürüleceğine dair aldıkları duyumlardan dolayı vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nden şikayetçi.

KİMSE BİLGİ  VERMİYOR

Canik Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnafın ve bölgenin yakınında ikamet eden vatandaşın İddialarına göre, yol yapım çalışmalarından önce çift şeritli olarak kullanılan yolun, tek şeritli yol haline dönüştürüleceğine dair duyum aldıklarını ve tek şeritli yola karşı olduklarını ilettiler. Vatandaşın şikayetiyle ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne gidildiğinde bilgi almak için yetkili olan hiç kimseye ulaşılamadı.

 

VATANDAŞ İSTEMİYOR

Cadde üzerindeki esnafın, caddeyi kullanan vatandaşların, cadde güzergahından geçen dolmuş şoförlerinin ve o bölgedeki muhtarların ortak isteği; Cengiz Topel Caddesi'nin yapıldıktan sonra da önceden olduğu gibi çift yönlü cadde olarak hizmet vermesi. Yol güzergahında olan vatandaş, tek yönlü yol olması halinde caddenin eskisi kadar canlı olmayacağını düşündüklerini, yolun kesinlikle tek yönlü olmasını istemediklerini belirttiler.

 

BU YOLUN ALTERNATİFİ YOK

Samsun Hasköy Minibüsçüler Derneği Başkanı Hakan Bektaş dolmuş şoförlerinin, esnafın ve bölgedeki mahalle muhtarlarının yolun tek şeride düşmesini istemediğini belirterek, "Cengiz Topel Caddesi 40 yıllık bir cadde olup bütün bölge insanlarının ortak buluşma yeridir. Sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçların giderildiği, bölgenin merkezinde bulunan, her iki tarafa da eşit uzaklıkta olan bu caddenin başka alternatifi olmadığı için tek yönlü yola dönüştürülmesini istemiyoruz."dedi. 

UKOME'DEN CEVAP YOK
Tek yöne dönüştürüldüğü zaman Samsun'da yapılan diğer tek yön örnekleri gibi mezbelelik haline dönüşeceğini söyleyen Bektaş, "Bu noktada taleplerimizi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UKOME'ye gönderdiğimiz dilekçede belirterek yapım çalışması olan yolun tek yönlü hale dönüştürüldüğünde yaşanabilecek olan sorunları ve endişelerimizi aktardık fakat dilekçemize henüz bir cevap alamadık." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum