"Tek örneksin o yüzden tek adamsın"

"Tek örneksin o yüzden tek adamsın"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu sen koltuğunda 7 seçim kaybetmiş bir genel başkan olarak oturuyorsun, 7 seçim kaybetmişsin. Tek örneksin o yüzden tek adamsın." dedi.

Bakan Kılıç, halk oylaması çalışmaları kapsamında Çarşamba ilçesini ziyaret etti. Göl Tesislerini gezen Kılıç, tesislerin bahçesinde süpürge ile temizlik yapan işçilerin elinden süpürgeyi alarak, bir süre temizlik görevlileriyle parkı süpürdü.Daha sonra muhtarlarla buluşan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu CNN Türk kanalında bir söyleşiye katılmış. Demiş ki 'Hükümeti kaldırıyoruz, Bakanlar Kurulu atamayabilir isterse yeni sistemde başkan.' Geçen hafta lokantaları kapatıyordu, sonra dedi ki muhtarları kapatacak. Cumhurbaşkanı olduktan sonra her hafta külliyede muhtarları ağırlayan cumhurbaşkanımız muhtarlığı mı kapatacak? İlk muhtarlar ile görüşmeye başladığında ne demişti Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu muhtarları niye çağırıyorsun külliyeye muhtarlar ile her hafta bir araya gelinir mi? Şimdi ne yapıyor. Muhtarlarla her hafta bir araya geliyor. 'Taklitlerinden sakının' diye bir reklam vardı zamanında, taklit ile olmuyor Sayın Kılıçdaroğlu." ifadesini kullandı.Kılıçdaroğlu'nun, "Hepsi bana yükleniyor" söylemine de tepki gösteren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:"Sayın Kılıçdaroğlu, malzemeyi sen veriyorsun, biz vermiyoruz. Söylüyorsun bir şeyler biz de cevap veriyoruz. Malzemeyi sen veriyorsun, hiç kusura bakma hem neye 'hayır' dediğini bilmiyorsun, gidiyorsun radyo programında anlatıyorsun, olmuyor. 16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi inşallah hayata geçtiğinde sizlerin de bizlerin de önü çok açılacak. Burada 2-3 dönem muhtarlık yapanlar var. Bir şey söyleyeyim mi siz Kılıçdaroğlu'nu geçtiniz. Niye? Genel başkan olduğundan beri kazandığı bir seçim yok. 7 seçim kaybetti 8'inciye giriyor. Ama dünyada 7 tane seçime girip de kaybeden genel başkan da yok. Ama Sayın Kılıçdaroğlu rekoru kıracak. Diyor ya Sayın Cumhurbaşkanımıza tek adamlık falan, Sayın Kılıçdaroğlu sen koltuğunda 7 seçim kaybetmiş bir genel başkan olarak oturuyorsun 7 seçim kaybetmişsin. Tek örneksin o yüzden tek adamsın. Bizim Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oy ile seçildi. Genel seçimler, yerel seçimler, referandumlar kazandı. Sen kaç seçim kazandın Sayın Kılıçdaroğlu bir söyle."

"Bunlar işte böyle bukalemun"
Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da neleri yaptığını tüm Türkiye'nin gördüğüne işaret etti.FETÖ ile işbirliği yapıp, taşeronluğunu yapan, ona yardımcı olan, yataklık eden herkes ile mücadelenin süreceğini vurgulayan Kılıç, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hangi deliğe girmeye çalışırlarsa çalışsınlar onları inlerinden çıkaracağız." dedi.Terör örgütü üyelerinin mahkemelerde darbeyi inkar etmeye çalıştığına işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:"Saklanmaya, inkar etmeye çalışanlar, 'biz yapmadık' diyenler, zoru görünce dönenler hiç kusura bakmayın, siz bu millete ihanet ettiniz. Bu ihanetin hesabını da mahkemelerde göreceksiniz. Zaten bu millet sizi gönlünden de yırtıp attı. Burada sizin hiçbir yeriniz yok. O ABD'de de oturan var ya 'hiçbir şeye karışmadım' deyip duruyor, biz senin neler karıştırdığını biliyoruz. Senin uşaklarının da nelere karıştığını iyi biliyoruz. Hizmetkarlarının, bunların hepsini biliyoruz. Mahkemede şimdi hepsi hesap veriyor. Bunların herhalde cibilliyetinde var mahkemeye çıkınca yalan söylemek. 'Biz öyle oraya gitmemiştik' diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı yere gidip, üç helikopterle elinde silahla ne yapacaktın? Oraya gezmeye mi gittin? 'Biz orayı bilmiyorduk' diyorlar. Bunlar işte böyle bukalemun. Cumhurbaşkanımız bu itirafçılara da dikkat edin dedi. İşi kaydırmaya, yönünü değiştirmeye çalışıyorlar. Bizim elimizde veriler var. Hiç boşuna uğraşmayın. Bu millete hesap vereceksiniz."Bakan Kılıç, daha sonra Çarşamba'da seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı, bakanlığın yaptırdığı okullarda incelemelerde bulundu.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.