Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

TEK DEVRE

  Bugüne kadar yazdığım yazılarda hep Hüseyin Kalpar'ın mantalitesini ve oynayamayan futbolcuları eleştirdim.. Bazen kendimce fikirler sundum, bazen kahroldum .. Ama Karşıyaka mücadelesinde gördüm ki pekte haksız değilim .. Sayın Kalpar'ın şuan Samsun'a rahat rahat geri dönmesini sağlayan oyuncu, haftalardır oynatmadığı Canberk'tir.. 

Her hafta ben buradan yazdım .. Murat Akyüz yerine kendi çocuğumuz olan Canberk'e şans ver diye. Ama,  futboldan anlamadığımı ileri sürenler oldu, bu takımda kaç yıl oynadın da yorumculuk yapıyorsun diyenler oldu, Murat en iyi oyuncumuz diyenler dahi oldu.. Fakat Karşıyaka maçında da görüldüğü gibi , Canberk ; Soner ve Cemil'den sonra bu takımın banko oyuncusu olmalıdır.. Ama yine umutsuzum..  Çünkü ,Murat'ın cezalı olmaması durumunda Canberk yine kulübede oturacaktı Karşıyaka maçında ..

Karşıyaka maçına gelecek olursak.. Bütün taraftarlarımız maç öncesinde dualar etti bu maçın kazanılması için.. Çünkü kazanılmadığı takdirde takımın nasıl bir çöküşe gireceğini iyi biliyorlardı..

Fakat maçın daha ilk dakikasında yenen gol büyük bir şaşkınlık yarattı taraftarların üzerinde.. Ben aslında bu mücadeleden galibiyet çıkarma şansımızın olmadığını düşünüyordum .. Aslında doğru kadro tercihiyle biz Kaşıyaka' yı zaten duman ederiz, fakat Kalpar'ı bildiğim için pekte umutlu değildim açıkçası.. Nitekim haklı da çıktım .. Bu maçta belki gol attı ama, rahat 2 tane golünü de yedi Samsunspor'un Musa Aydın . Geldiğinden bu yana belki bir maçta iyi bir oyun sergiledi.. Gerisi tamamen fiyasko .. Hala ilk on birde bu adamla başlıyorsun.. Oyunda top kaybetmekten başka bir işe yaramayan Musa Sinan'a tahammül ediyorsun .. Ben çözemedim vallahi bu işi...

Geçen haftaki yazım da da demiştim.. Birinin sayın Kalpar'a maçın tek devre olmadığını hatırlatması lazım .. Ya ilk yarı kötü oynarız, ikinci yarı düzeliriz.. Ya ilk yarı iyi oynarız, ikinci yarı maç veririz.. Kalpar'ın en kötü alışkanlıklarından bir tanesi de budur... Maç tek devreyle oynanmaz sayın Kalpar..

Bizler artık senin, takımımız iyi oynadı, iyi mücadele etti gibi  sözlerine pekte önem vermiyoruz.. Çünkü bu takımı senden daha iyi yorumluyoruz.. Senden daha iyi anlıyoruz.. Takımın hiç bir varlık gösteremediği maçlarda bile çıkıp iyi oynadık, iyi mücadele ettik diyorsun ..Kimi kandırmaya çalışıyorsun anlamıyorum ..Senin bu açıklamaların en az kadro inadın kadar gülünç..

Zor da olsa bu maçı kazandık..Her zaman dediğim gibi  bizler felaket habercisi değiliz.. Ama korkuyoruz.. Çünkü bu takım iyi oynatılmıyor.. Bu takım doğru tercihlerle sahaya çıkmıyor..

En azından şimdi mutlu bir hafta geçireceğiz.. Bunun için yine de hepinize teşekkürler.. Fakat her zaman dediğim cümleyi tekrar söylüyorum.. '' Kalpar bizi şampiyon değil, ilk altı içerisine bile sokamaz''  (  Bu taraftar yine extrem bir çaba sarf etmediği sürece )

Son olarak maçta iki güzel hareket vardı. Onları da söylemeden geçmeyeyim.. Gerçekten jeneriklik bir gol atan Fatih'i buradan tebrik ediyorum .. Maçın en güzel hareketi ise.. Gollerimizden sonra takımımızın Adnan'a ithafen yaptığı gol sevincidir ..Bizler de buradan Adnan'a hayırlı olsun diyelim ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR